1-1 hebben we niets aan, we gaan voor de winst!

24 september 20143 minute read

Wassenaar – Deze nu al legendarische uitspraak van Blauw-Zwart trainer Jos van der Helm schalde in de tweede helft over het veld, met daarbij de daad bij het woord voegend door achterin 1 op 1 te gaan spelen, waardoor de aanvallende aspiraties van de jonge UTS Abbink Logistiek & UTS Van der Geest Verhuizingen brigade sterk vergroot werden. Eindstand uiteindelijk 2-2. Zoals het al in de aanhef van het programmaboekje voor deze wedstrijd al werd verwoord “We zijn als Blauw-Zwart supporters hoopvol gestemd, en niet zonder reden. Het vertoonde spel thuis tegen VVSB gaf al veel vertrouwen. Het resultaat, een week later, tegen KSD Marine is een bevestiging!” Hoe kwam deze uitslag tot stand?

Met Hans Teeling als stadionspeaker en de gesponsorde retro-wedstrijdbal van sponsor Tacx BV trad Blauw-Zwart, bijna geroutineerd, Oosterheem tegemoet. Er werd breed en rustig door Blauw-Zwart gecombineerd met op het juiste moment een diepe bal richting de spitsen, wat al gauw resulteerde in zeker 3 rijpe doelkansen voor Kim Theil, die steeds meer zijn draai vindt in dit elftal.

Na nog een kans voor Blauw-Zwart via wederom Kim Theil die Adrian Koziel in stelling bracht, maar die jammerlijk de bal over het vijandelijke doel stifte, trok Oosterheem er op uit. En zo als dat zo vaak gaat, is het bij hun bijna eerste aanval al raak, via een misverstand tussen de laatste man van Blauw-Zwart en de keeper, wist de spits van Oosterheem, Manolis Iordanidis, makkelijk te scoren. 0-1.

Geheel tegen de verhouding in. De UTS Abbink Logistie & /UTS Van der Geest Verhuizingen formatie liet zich geheel niet uit het veld slaan. Alleen maar meer verbeten werd er gevoetbald om deze tegenslag goed te maken. De twee pechvogels, schuldig aan het eerste doelpunt herstelden zich manhaftig, waarbij keeper Mike Zonneveld gedurende de verdere wedstrijd bewees via prachtige reddingen een perfecte sluitpost te zijn.

Afijn, inmiddels was onze dekselse Stuart wat warm gedraaid, resulterend in een prachtige vrije trap die de keeper van Oosterheem maar net over kon tikken. Na nog wat gemiste kansen door Adrian Koziel en Bryan van den Barselaar, dook Staurt Hooymans weer op en bediende Kim Theil prima die laag en droog inschoot. 1-1 op slag van rust.

Na de rust, met de Blauw-Zwart begeleiding eensgezindheid uitstralend gekleed in maagdelijke witte polo’s op de bank, een grensrechter van Oosterheem die steeds meer de weg kwijt leek t.a.v. de buitenspelregel en een prima leidende scheidsrechter die toen zelf maar op 1 lijn ging lopen vanwege dat vlaggedrag, trok Blauw-Zwart weer ten aanval alsof er geen rust geweest was.

Na de, in de aanhef, genoemde uitspraak van de Blauw Zwart trainer begon het poppenspel wat wisselen heet. Voor Blauw-Zwart kwam Nikivor van Rijn erin voor de werkelijk moe gestreden Wilmar van der Ham. Ferdi de La Rie maakte plaats voor Jos Oudshoorn. Wat later wisselde de coach nog Lars Leget voor Rick Terruwe. Dit alles om nog aanvallender te gaan voetballen.

Tja, toen raakte de net vernieuwde laatste man van Blauw-Zwart de retrobal geheel verkeerd, waarvan wederom de Oosterhemer Manolis Iordanis profiteerde via een vrije doorloop naar het doel. 1-2.

Met nog maar weinig tijd op de klok bleef Blauw-Zwart goed combineren en behield de rust, waar ondermeer Stuart een belangrijk aandeel in had. De ballen werden in het vijandelijke doelgebied gepompt en dat resulteerde uiteindelijk in een mooie doelpunt van Kim Theil op aangeven van Tom van den IJssel. Zo werd 2-2, de eindstand, met op het eind nog een grote kans op de overwinning via Nikivor op aangeven van Stuart uit mooie een vrije trap.