Skip to content

Brandweermensen uit de knipselboeken van Ben van den Berg

13 augustus 201552 second read

Wassenaar – Van 1988 tot 2011 heeft Ben van den Berg krantenknipsels en foto’s verzameld over het wel en wee van de Wassenaarse brandweer, waar hij zelf heel lang vrijwillig brandweerman was. De negen knipselboeken heeft hij in bruikleen gegeven aan Brandweermuseum Wassenaar. Bij elkaar vormen de boeken een schat aan documentatie en informatie.

Tentoonstelling “brandweermensen uit de krant geknipt”
De tentoonstelling, van 23 augustus tot en met 13 september 2015 in de tuinzaal van De Paauw, biedt een kleine selectie uit de knipselboeken. Dit keer niet over grote incidenten of bekende branden, maar over de brandweermensen.

Er zijn 35 panelen met scans van knipsels en foto’s van jubilea, van het uitreiken van diploma’s, certificaten en Koninklijke onderscheidingen, van vertrekkende brandweermensen na jaren trouwe dienst, van survivalweekends, van open dagen, speciale kinderactiviteiten, huwelijken, trotse brandweermensen bij nieuwe voertuigen, van aprilgrappen, oefeningen en bevorderingen. Kortom veel herinneringen.

De tentoonstelling wordt geopend op zondag 23 augustus om 13.30 uur door Rob Gussekloo, voormalig brandweercommandant van Wassenaar. In loop en koffie vanaf 13 uur.
Locatie: Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar
Informatie : brandweermuseum@wassenaar.nl

Tags

BrandweerBrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top