Skip to content

VVD bezorgd over veiligheid gegevens jeugdzorg cliënten

17 november 20152 minute read

Wassenaar – Sinds dit jaar voert de gemeente de jeugdzorg uit. Tijdens de voorbereidingen van deze grote verandering heeft de VVD veel aandacht gevraagd voor de privacy van deze kwetsbare kinderen. De VVD is dan ook gealarmeerd door het NOS bericht van 15 november jl. Hierin meldt NOS: “Privacygevoelige gegevens over kwetsbare kinderen worden vaak onveilig verstuurd. Gemeenten, politie en Veilig Thuis-organisaties wisselen deze informatie vaak uit via e-mail of per post, onbeveiligd. Ze maken geen gebruik van een beveiligd systeem dat daarvoor is gebouwd. En als ze het wel via dat systeem versturen komen meldingen soms niet aan doordat het systeem hapert.”

De VVD-fractie wil dan ook precies weten hoe het met de veiligheid van de gegevens in Wassenaar zit. Woordvoerder Mirjam van Leeuwen-Verhaar: “De gemeente is wettelijk verplicht om de gegevens via het beveiligde systeem te delen. Ik wil zeker weten dat dat bij ons in elke situatie ook zo gebeurt. Daarom heb ik het college gevraagd om aan te geven hoe vaak zij buiten dat systeem om werken.”

In Wassenaar gaat het gelukkig niet om grote aantallen jeugdzorg cliënten. Maar elk kind moet er op kunnen vertrouwen dat zijn of haar gegevens alleen terecht komen bij diegenen die er strikt noodzakelijk toegang toe hebben. Reden voor de VVD om de veilige omgang met deze gegevens gegarandeerd te hebben.

Tags

JeugdVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top