Zowel voor het Heren 1 als het Mix 1 team van WVV geen winst

21 februari 20152 minute read

Wassenaar – Het heren 1 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging trof in Delft het lastige team van Delta. Door een blessure van Mathieu Prins was het nu nog moeilijker dan anders. Namelijk door het wegvallen van Mathieu mist WVV een belangrijke aanvaller. In set 1 en set 2 wist WVV zich gezien dit verlies toch nog verdienstelijk te handhaven, 25-21 en 25-23. Set 3 was er eventjes een behoorlijke ‘ontgoocheling’, 25-13. Maar in set 4 lukte het de WVV-ers zich weer op te richten waardoor ook Delta weer vol aan de bak moest. Als het de WVV-ers een tikkeltje meer meegezeten had hadden ze absoluut een set kunnen pakken.

De WVV Mix 1 moest naar Leimuiden om daar de strijd aan te binden met het team van Setumup. In het begin van de wedstrijd was het vooral de ‘pass’ die bij WVV voor geen meter liep. Setumup werd daardoor danig in de kaart gespeeld en ging, eigenlijk eenvoudig, met de setwinst strijken, 25-15. Ook in set 2 waren de WVV-ers de onderliggende partij. Nu was het vooral verdedigend en aanvallend rommelig. Dus ook nu kon Setumup, met de cijfers, 25-15, nu set 2 winnend afsluiten. Eindelijk in set 3 kreeg WVV de vorm die ze wel meer laten zien. Mogelijk dat Setumup de teugels iets liet vieren zichtbaar was dat de aanval van WVV eindelijk, ook door het midden, weer aanvallend effectief werd. WVV wist zowaar voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong te nemen…en nog beter, tot het einde van de set te behouden. Winst met 20-25.

In de vierde set ging het lang gelijk op. WVV was hoopvol en meende dat ze Setumup, die slechts één plek hoger op de ranglijst staan dan zijzelf, toch minstens een gelijkspel kon afdwingen. Maar helaas door een aantal onnauwkeurigheden tegen het einde ging ook deze set met 25-20 verloren. 3-1 verlies. Peggy Verweij, aanvoerster van het WVV team gaf openlijk toe “we hadden gelijk kunnen spelen” maar op het moment dat het moest lieten we het jammerlijk afweten.

De WVV teams kunnen even op adem komen. Op 6 maart .a.s. staan de eerst volgende wedstrijden op het programma. Een mooie gelegenheid om eens mee te komen trainen. De eerste vier trainingen (in sporthal De Schulpwei) zijn gratis dus voor de eerste kosten hoef je het niet te laten. Nadere info op www.wvv-wassenaar.nl of bel secretaris Ger van Weerlee 070-5111037.