Skip to content

WZK Waterpolo: fantastisch gelijkspel Heren 1 in streekderby

19 april 20154 minute read

Wassenaar – Afgelopen weekend moest WZK Heren 1 in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen aantreden tegen de ‘buren’, waterpolo Den Haag. Dit beloofde een hele spannende derby te worden, de gasten zijn de bekerwinnaars en stonden tweede.

De tribunes van het sterrenbad zaten bijna geheel vol en zagen dat Den Haag sterk aan de wedstrijd begon. De gasten kwamen op een 0-2 voorsprong, maar konden met man meers niets uitrichten. WZK kwam uit de tweede man meer wel tot scoren, Fabian van den Berg maakte de 1-2. Direct in de tweede periode maakte Toon de Groot de 2-2, maar Den Haag wist uit een man meer de 2-3 te scoren. De gasten kregen wederom een man meer en ook deze werd benut. Een knappe midvoor actie van Roderic Vonk bracht de marge weer op één, 3-4. In de derde periode eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Den Haag lijkt wat sterker, maar WZK blijft steeds aanklampen en speelt hoe dan ook een sterke partij, tegen de in principe ook sterkere tegenstander. Den Haag komt op 3-5 en krijgt een man meer, ze maken gebruik van een time-out, om de marge op drie te krijgen, echter dit lukt niet en uiteindelijk zet Menno de Jong met een mooi geplaatst schot in de bovenhoek de 4-5 op het scorebord. De laatste periode begint en de gasten breiden de voorsprong weer uit, 4-6. Uit een man meer maakt Joop Sassen de 5-6, het kan nog steeds, maar als op 1 minuut 11 de 5-7 valt, lijkt de wedstrijd beslist. Gelukkig dacht WZK Heren 1 daar anders over, in de aanval en meteen een man meer. Fabian van den Berg scoort prachtig van afstand de 6-7, zodat er nog zo veel mogelijk tijd over blijft voor de thuisploeg. Maar dan een man minder, de kans voor Den Haag voor de beslissing, maar deze keer geen doelpunt. Keeper Martin Nederlof was wel vaker een sta in de weg vandaag met een paar fantastische reddingen en je zag dat Den Haag soms niet eens durfde te schieten. De mooiste actie van Martin kwam echter nog, met nog enkele seconden te spelen wist hij de bal op de hand van de vrij voor de keeper gezwommen Fabian te passen, het publiek stond al, Fabian schoot feilloos raak en de 7-7 was een feit! Spanning genoeg deze avond en in de clubruimte werd nog lang nagepraat over de wedstrijd. Den Haag was sterker, maar WZK bleef strijden tot het laatste moment en werd beloond met een mooi gelijkspel! Publiek ook bedankt voor de sfeer en tot volgend seizoen!

Heren 2
Voor Heren 1 moest WZK heren 2 aantreden tegen Dordrecht 3, een ervaren team, maar na vorige week was er veel vertrouwen. Menno van Valderen bracht WZK op een 1-0 voorsprong en Philip Gransjean antwoordde de 1-1, direct met de 2-1. In de tweede periode begon WZK matig en Dordrecht kwam dan ook op 2-3. Thom de Jong trok de stand weer gelijk en Sebastiaan van Veen zetten WZK op 4-3 voorsprong met nog 19 seconden te spelen. Dordrecht viel nog 1 keer aan, maar die aanval eindigde in de handen van keeper Sander Snelleman, die direct op het doel aan de overkant schoot, waar die in de bovenhoek verdween, 5-3! In de derde periode was het wederom Thom de Jong met de 6-3 en na een tegentreffer van de gasten waren het Philip en Bas die zorgden voor de comfortabele 8-4. De laatste periode in, winst zat er in, maar Dordrecht kwam terug, 8-5 en zelfs 8-6 uit een onterecht gegeven strafworp. Philip maakte de 9-6 na een mooie pass van zijn broer Raymond! De gasten scoorde tegen, 9-7 en WZK Heren 2 heeft wel vaker dit soort voorsprongen uit handen gegeven, echter vandaag niet, Joost van Benten maakte uit een man meer de 10-7 en na de 10-8 kon Bas van Veen nog van grote afstand de 11-8 aan tekenen, weer winst, knappe prestatie! Volgende week winnen van DZT in Deurne en kan je nog 7e eindigen!

Tags

WassenaarWaterpoloWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top