Skip to content

Toekomstige Blauw-Zwart E-selectie speelt zonnig toernooi

21 april 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 12 April was het zover. Wat aanvankelijk een “gewone” oefenwedstrijd zou worden voor het beoogde Blauw-Zwart E1 selectie-team van volgend jaar, waar op Engelse wijze 9 tegen 9 en box-to-box gespeeld wordt, groeide, door het enthousiasme van de Blauw-Zwart Jeugdcommissie, al snel uit tot een toernooi van formaat, met de komst van het Engelse East Riding Rangers uit Hull als klap op de vuurpijl.

Op een mooie lente-zondagochtend, met de dauw nog op de velden en de eerste zonnestralen aan de hemel, werd de jeugd van East Riding Rangers door de voltallige staf en jeugdvoorzitter van Blauw-Zwart warm welkom geheten. Tezamen met de Blauw-Zwart jeugd schoof men ’s ochtends vroeg aan voor een gezellig en welkom ontbijt. Dit bleek een goede keuze, ondanks de taalbarrière was er snel een sfeer van saamhorigheid.

Aangezien de organisatie bij de eerste plannen het nodige enthousiasme had weten los te maken kreeg men snel bij de bevriende regioverenigingen VVSB en Quick de handen uit de mouwen om ook hun D/C/E en F-selectieteams af te vaardigen aan wat later bleek een geweldig toernooi.

Blauw-Zwart E1 heeft met wedstrijden spelend op het hoofdveld een verdienstelijke reeks neergezet met als apotheose de wedstrijd tegen East Riding Rangers.
De tribune was goed gevuld met de trouwe en grote schare Blauw-Zwart fans en uiteraard de enthousiaste, meegereisde Engelse supporters. De wedstrijd werd als een heuse finale gespeeld. Blauw-Zwart kwam, in de eerste helft, door een kopbal van Jens op een geweldige voorzet van Brigitte op 1-0. De toon was gezet. In de 2de helft pakte Blauw-Zwart overtuigend door en bleek met een fraai doelpunt van Olivier, waarbij hij 1 op 1 op de keeper afging en uiteindelijk de bal keurig in de net legde, te sterk. Als klap op de vuurpijl tekende David voor de 3-0 door een scherp voorgegeven bal bij de 2e paal als een professionele spits prachtig af te maken. Door effectief samenspel, begenadigd voetbal en collectieve inzet werd Blauw-Zwart uiteindelijk waardig derde.

De felbegeerde prijzen werden na afloop enthousiast door alle teams in ontvangst genomen, waarna het goed georganiseerde toernooi op z’n einde liep. Door het aanhoudende lenteweer bleef men nog lang napraten over de enerverende dag en kwam men collectief snel tot de conclusie dat een traditie geboren is. Op naar volgend jaar!

Tags

BlauwZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top