Blauw-Zwart consolideert 2e plek

5 oktober 20153 minute read

Wassenaar – De wedstrijden tussen VVSB en Blauw-Zwart staan de laatste seizoenen garant voor goed en spectaculair voetbal. Ook de editie van dit seizoen voldeed hier aan, waarbij het spektakel met name in de 2e helft plaats vond.

De eerste plaagstoot werd door VVSB uitgedeeld, maar doelman Mike van Zonneveld grabbelde de bal veilig in zijn armen. Het antwoord van de UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie kwam snel. Een hard schot van Wilmar van der Ham werd door keeper Immerzeel fraai tot corner verwerkt. Uit deze corner kopte Adrian Koziel de bal over het doel. Even later moest de VVSB keeper weer ingrijpen na een schoten bombardement op zijn heiligdom. Tot 2 maal toe wist hij de bal knap tegen te houden. Blauw-Zwart was de sterkere ploeg en leek in de 21e minuut op voorsprong te komen, maar de vloeiend aanval strandde helaas in besluiteloosheid van de voorwaartsen. Toch kwam die voorsprong er. Na een half uur spelen kregen de Blauwen een vrije trap te nemen. Raymond Vosse slingerde de bal hoog voor het doel waar de eerder uitblinkende keeper van VVSb de bal knullig uit zijn handen liet vallen waardoor Kim Theil het speeltuig tergend langzaam in het doel kon tikken (1-0). Vlak voor rust behoedde de attent uitlopende Mike zijn ploeg voor de gelijkmaker, zodat de thee met een voorsprong in de tas genuttigd kon worden.

Direct na de pauze ving het eerder genoemd spektakel aan. Bij de eerste de beste Blauw-Zwart aanval werd aanvoerder Guy van Vliet onreglementair in het strafschopgebied gevloerd. Elke voetbalkenner weet dan welke straf er volgt en het was Adrian die de bal zorgvuldig op de 11-meterstip legde en hem vervolgens nauwkeurig in het net joeg. Menig supporter dacht dat de buit al binnen was, maar een paar minuten later verdween de bal via de paal en een verdediger in het Blauw-Zwart doel. De Blauwen antwoordden weer razendsnel, want uit een corner kopte Adreian hard op doel en kon Stuart Hooymans de terug springende bal binnen schieten: 3-1. Wederom toonde VVSB veerkracht en bracht nauwelijks 60 seconden later de achterstand terug tot 3-2. Amper 13 minuten speeltijd in de 2e helft leverde dus 4 doelpunten op. Beide teams namen na deze ontwikkelingen een paar minuten wat gas terug, maar daarna werden de gashendels weer volledig open gedraaid.
VVSB rook dat er misschien toch nog iets te halen viel en gooide wat meer agressie in de strijd. Christian van der Zon deed dat iets te enthousiast en mocht van de veelvuldig fluitende scheidsrechter Van Rossum de rest van de wedstrijd buiten het veld bekijken. De numerieke minderheid brak de Noordwijkerhouters vlak voor tijd op. Na een fraaie individuele actie schoot Kim keihard op de lat en kon de bal in de rebound door Danny Munier in het lege doel gekopt worden (4-2).
Het UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek team blijft met deze overwinning in de voetsporen van koploper Haagse Hout.

Volgende week speelt Blauw-Zwart uit tegen UDO, terwijl Haagse Hout naar Wassenaar komt om de SV te bestrijden.