Skip to content

Duinrellcross uitdaging voor WZK Triteam

8 december 20152 minute read

Wassenaar – Zondag 6 december de Duinrellcross, een begrip in de regio. Het heeft afwisselend en mooi parcours en het is in ons eigen dorp. Reden genoeg om mee te doen. Een cross is toch wel wat anders dan een wegwedstrijd, onverhard en heuvel op en af. Geen probleem, maar een uitdaging, zondagmorgen wordt er altijd in de duinen getraind, we gaan ervoor. Het was druk bij de ingang van Duinrell, nu geen attractieparkbezoekers maar een stoet van hardlopers op weg naar de start bij het natuurkampeerterrein.

Een 9 tal Triteam lopers, aangevuld met 4 enthousiaste vrienden, ging de uitdaging aan. Vooraf natuurlijk inlopen en het parcours verkennen, het wordt opletten met de vele boomwortels en bladeren.

Na het startschot in rustig tempo stijgen, het is druk en het gaat meteen omhoog naar het hoogste punt van Duinrell. Bospaden en zand wisselen zich af, een speciale techniek vraagt de steile zandafdaling. Omhoog, omlaag, het is een grote interval wedstrijd. Bij de beek langs de attracties is het even vlak, veel bladeren, modder en wortels, het blijft gevarieerd en opletten.

Patricia, Fabienne, Kas en Els lopen de korte cross: 2 rondes (5,8 km) Teruska, Monique, Robert, Dennis, Huug, John, Peter, André en Edwin lopen 3 rondes (8km) de lange cross. De gelopen tijden zijn niet te vergelijken met andere wedstrijden, prima wedstrijd, goed gelopen, de moeite waard, volgend jaar weer.

Tags

WassenaarWZK
Gerelateerde artikelen
Back To Top