Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging wint voortreffelijk

20 december 20152 minute read

Wassenaar – Het Herenteam van de Wassenaarse Volleybal Vereniging raakt steeds beter in vorm. In de afgelopen week waren zij in sporthal De Schulpwei veel te sterk voor het team van Waterlanders uit Nieuwkoop. De eerste twee sets konden de Waterlanders nog redelijk tegenstand bieden. Set één was echter via 13-7 en 20-10 al snel met 25-16 een prooi voor de WVV-ers. De tweede set verliep ongeveer hetzelfde. Echter bij de stand 22-16 werd WVV onnauwkeurig waar Waterlanders gretig gebruik van maakte en tot 22-20 terugkwam. Aanvoerder Erik Gijsbers zag op dat moment de noodzaak om een time out te nemen. Een slimme bal van WVV-er Hans v.d Kleij was direct daarna het keerpunt in de wedstrijd. Setwinst met 25-22. Waterlanders had in set 3 even de illusie beter weerstand te kunnen bieden….0-3 en 5-7. Het was evenwel Erik Troost van WVV die 12 punten op rij scoorde waarna de tegenstand gebroken was. Met lekkere smashes door het midden van Mathieu Prins kwam met 25-12 de setwinst tot stand. Het was vervolgens Philippe Laget die in set 4 met 10 servicepunten op rij de dienst uit maakte en na een perfect blok van Ahmad Saleh stond er 25-8 op het scorebord! Een voortreffelijke 4-0 winst. De heren gaan in hun poule fier aan kop met 16 punten uit vijf wedstrijden.

Helaas kan dat van het Mix 1 team niet worden gezegd in haar wedstrijd tegen VCS 1. Uit de setstanden bleek dat in set 1 en 2 wel behoorlijk tegenstand werd geboden. Maar verder dan 20-25 en 21-25 kwam dit team niet. Set drie gaf weer enige hoop op een gelijkspel. Met goed volleybal werd deze set met 25-21 binnengehaald. Maar in set vier was duidelijk de koek op al weer: 13-25. Een 1-3 nederlaag derhalve.

Programma: woensdag 16 december Merenwijk 3-WVV Mix 2 en vrijdag 18 december Waterlanders-WVV Heren.

Ook zin in volleybal? Kom dan naar de Wassenaarse Volleybal waar u in een sportieve en sociale ambiance kunt volleyballen. De eerste vier trainingen zijn gratis. Info bij secretaris Ruud Meershoek tel. 070-5119196 of op www.wvv-wassenaar.nl.