Ga naar hoofdinhoud

Zaalvoetbal trapt af

26 september 20162 minute read

Wassenaar – De zaalvoetbalcompetitie is inmiddels drie wedstrijden onderweg. Eind vorig seizoen gaven drie teams te kennen dat ze gingen stoppen met zaalvoetballen. Gelukkig zijn er twee nieuwe teams bijgekomen en kunnen we met zeven teams weer een competitie draaien. De nieuwkonmers zijn KFC (Wassenaar/Katwijk) en Squadra di Amici (niet uit Italië, maar uit Leidschendam). De naam KFC (Katwijk Football Club) is ontstaan omdat sommigen uit Katwijk komen en zij liefde hebben voor KFC ofwel kip. De spelers kennen elkaar omdat zij geloofsgenoten zijn (Jehovahs getuigen). Sinds 3 jaar hebben zij een vast team en doen mee aan toernooien. Sindsdien dragen zij ook Real Madrid shirts.

Het afgelopen jaar hebben zij in Valkenburg elke week op vrijdagavond onderling gevoetbald. En paar maanden geleden kwamen zij er achter dat ze met de competitie in Wassenaar mee konden doen. De start van KFC is moeilijk. Ondanks hun drie nederlagen zie je wel dat er voetbal in de ploeg zit. Elk nieuw team heeft het moeilijk in het zaalvoetbal. Je moet het spelletje leren spelen. Het kost enige tijd om het spelletje onder de knie te krijgen. Het andere nieuwe team Squadra di Amici (team van vrienden) pakte vrijdagavond hun eerste overwinning. Het team van Rickies Feest/De Prins werd met 7 – 4 verslagen. De topper Cafetaria ’t tonnetje tegen Timmer- en onderhoudsbedrijf Dick van Ergmond werd door ’t tonnetje gewonnen met 4 – 3. Cafetaria ’t tonnetje gaat met negen punten uit drie wedstrijden aan de leiding. Kampioen Aerofit heeft een wedstrijd minder gespeeld en heeft zes punten uit twee wedstrijden. Het is goed om twee neiuwe teams erbij te hebben. Nog steeds is er plaats voor meerdere nieuwe teams. Zij kunnen dan in de tweede helft van de competitie aansluiten. Uitslagen, stand en andere informatie staat op onze website: www.zaalvoetbaldeschulpwei.nl

Tags

KFCSchulpweiZaalvoetbal
Back To Top