zaterdag 05 december 2020

S Sport

Badmintonclub Wassenaar start 2016

Wassenaar - BCW’ ers zijn afgelopen week fanatiek van start gegaan in het nieuwe jaar. Na de nieuwjaarsborrel en de eerste speelavond stond voor de competitieteams afgelopen 9 januari de enerlaatste thuiswedstrijd op het programma. Over twee weken is bekend op welke plaats de vijf door Wassenaarders.nl en Florein Zorg gesponsorde teams innemen in de ranking.

Voor een aantal zijn alle punten cruciaal en daarom extra spannend. Komende week gaan de teams op bezoek bij bij andere clubs, om vervolgens op 23 januari in Sporthal de Schulpwei de eindbalans op te maken. De teams twee, drie en vijf verliezen allen nipt met 3-5. Het eerste team wint met 6-2 en team vier haalt vier kostbare punten binnen.

De dames Stephanie Burgmeijer en Melissa van Deursen halen dit eerste punt voor het team binnen met een spannende dubbel partij. De heren Sven van Kuijen en Rob Gijsbertse spelen een net zo spannende dubbel maar moeten hun meerdere erkennen aan de tegenstander. Ditzelfde gold voor Robin de Zwart. In de eerste set van de herenenkel verloor hij met 12 punten verschil. Echter in de tweede set kwam Robin beter in zijn spel en kon hij er zelfs een verlenging uit slepen. Met twee punten verschil net geen derde set. De tegenstanders van Stephanie en Sven waren hen helaas in hun dames- en herensingle de baas. Met een tussenstand van 1-4 achter moest het team de laatste drie punten toch echt binnen slepen, en dat deden zij! Carola Mooijman verliest haar eerste set maar komt in de tweede en derde set goed terug en scoort het tweede punt voor het team. Overtuigend winnen Carola en Rob hun mix. Net zo overtuigend als Carola en Rob winnen ook Melissa en Robin hun mix. Het team scoort vier zeer belangrijke punten deze eerste wedstrijd van 2016. Voor de overige wedstrijdverslagen kunt u een kijkje nemen op www.bcwassenaar.nl.