maandag 18 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Concertpianiste Aafje van Gemert verzorgt middagconcert

Wassenaar - Zondag 14 februari om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianiste Aafje van Gemert een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21 te Voorschoten. Van Gemert zal werken van Händel, Chopin, Schubert en Brahms spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 7,50 voor belangstellenden en de huurders van de appartementen van Adegeest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence.nl onder Activiteiten.

Na het gymnasium begon Aafje met de studie Nederlandse taal- en Letterkunde aan de universiteit van Utrecht en Piano aan het Utrechts conservatorium. Ze volgde les bij Henk Ekkel, Alwin Bär en David Kuyken.

In juni 2002 deed ze haar eerste fase eindexamen, waarvoor ze de Richard Hol-fonds prijs ontving. Naar aanleiding hiervan trad Aafje op voor radio en televisie en is er een cd-opname gemaakt van haar vertolkingen van Bach en Berg. Ze zette haar studie voort in de tweede fase bij David Kuyken. In juni 2004 studeerde ze daarvoor af met onderscheiding.

Aafje kreeg lessen en masterclasses van Willem Brons, Hakon Austbo en van het pianoduo Tal-Groethuysen. Ze werd in sept. 2004 aangenomen voor de Internationale Lied masterclass in Amsterdam, o.l.v. Udo Reinemann. Samen met zangeres Ellen van Beek kreeg Aafje een jaar lang masterclasses van o.a. Rudolf Jansen, Helmut Deutsch, en Sarah Walker. Voor het moderne repertoire kreeg Aafje lessen van Ton Hartsuiker.

Aafje heeft de afgelopen jaren vele solo-recitals verzorgd; o.a. In de pianoserie van het Bethanienklooster, Amsterdam en lunchconcerten in Vredenburg, Utrecht. Daarnaast heeft Aafje een liedprogramma met zangeres Ellen van Beek en werkte zij met verschillende strijkers. Ook was ze te horen als pianist in het Project Orkest Utrecht, waar ze werken van o.a. Adams en Bartok vertolkte. Met het Kwartet in de Branding voerde zij de Canto Ostinato van Simeon ten Holt uit.