zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 4 2016

Wassenaar - Vrijwilligerswerk is een belangrijke aanvulling op je CV. Het is vaak inhoudelijk te vergelijken met echte werkervaring. Het is vooral ook een manier om je te onderscheiden, bijv. als nog weinig werkervaring hebt of als je een gat in je CV hebt. Het zegt iets over je karakter, de waarden die je hebt, je betrokkenheid bij een organisatie, de energie die je hebt, je zelfkennis of je veelzijdigheid, als je bijvoorbeeld een heel ander soort werk doet als vrijwilliger dan in je baan. Het helpt je vaardigheden en kwaliteiten te ontwikkelen en het draagt bij aan je zelfvertrouwen. En als je tussen twee banen zit, helpt vrijwilligerswerk je om een gezond dagritme te houden. Of je nu wel of niet betaald werk hebt, vrijwilligerswerk helpt jou en anderen verder. En het is leuk om te doen. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in ons dorp, en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

  • Medewerker cultureel programma (vacaturecode F 058): Ben je taalvaardig en heb je interesse in cultuur? Wil jij, samen met anderen, het culturele programma met uitstapjes, tickets en vervoer voor NUT Wassenaar samenstellen en publiceren op de website?
  • Gastvrouwen/-heren maaltijden (vacaturecode A 092): Breng meer sfeer in onze verzorgingstehuizen. Ben je goed met mensen? Help zo nu en dan het ontbijt en/of diner in SWZ Willibrord of SWZ Amaliahof gezellig te maken.
  • Collectanten Hersenstichting (vacaturecode G 024): Hersenaandoeningen: iedereen krijgt er zelf of in zijn omgeving mee te maken. Help mee onderzoek naar hersenaandoeningen te financieren. Collecteer in februari voor deze belangrijke stichting een paar uur in een/jouw wijk.
  • Chauffeur rolstoelbus (C 009): Ook dorpsgenoten die aan een rolstoel gebonden zijn, willen er op uit. Naar een dagbesteding, naar het zwembad, naar het winkelcentrum, met een uitje mee. Ben jij een goede chauffeur en goed met mensen? Maak deze uitstapjes mogelijk door, samen met anderen, de SWZ rolstoelbus in bedrijf te houden.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2. Bel 511 31 33, stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij het gemeentehuis of de bibliotheek.

Vrijwilligerspashouders opgelet!
Kortingsaanbiedingen op vertoon van je vrijwilligerspas bij zo’n winkels en bedrijven in Wassenaar e.o. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl voor een overzicht van aanbiedingen of hoe deze waarderingspas voor vrijwilligers (via je vrijwilligersorganisatie) aan te vragen.

Let op! Pashouders ontvangen in maart 2016 hun nieuwe vrijwilligerspas. Deze pas is 2 jaar geldig (2016/2017). Tot die tijd kun je nog van de aanbiedingen gebruik maken op vertoon van je pas uit 2015