zaterdag 25 september 2021

S Sport

Blauw-Zwart speelt sprankelende tweede helft

Wassenaar - Zeker 50 harde kern Blauw-Zwart supporters, aanwezig op het ijzig koude, winderige complex van LVV Football Factory, waren getuige van een klinkende overwinning van de Blauw-Zwart UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie op de gastheren. Maar gemakkelijk ging dat in eerste instantie niet.

Het zure, onnodige verlies van vorige week tegen LSVV 70 zat de ploeg nog in de benen, gezien het onrustige spel bij aanvang van de eerste helft. Onnodig balverlies, veel hoge en lange ballen en foute passes. De eerste 20 minuten werd gedomineerd door Football Factory, dat zeker 5 rijpe doelkansen kreeg De erste grote kans van Blauw-Zwart was voor Guy van Vliet die zijn lob net zag over gaan.

De verdediging van Blauw-Zwart kreeg steeds meer vat op de snelle combinaties van Football Factory, waardoor Blauw-Zwart meer en meer de aanval kon kiezen. Hierdoor ontstonden kansen vanuit bijvoorbeeld een voorzet van Wilmar van der Ham, waardoor Guy de hoek kon uitzoeken om in te koppen, maar jammerlijk de bal over zag gaan.
Tja, en dan laat onze dekselse Stuart Hooijmans zich ineens weer gelden. Twee keer flitsend langs de lijn, twee prachtige voorzetten waardoor in beide gevallen Guy de 0-1 en 0-2 liet aantekenen. Even later profiteerde Football Factory van een slordigheid in de Blauw-Zwart achterhoede, waardoor de stand op 1-2 werd gebracht. Maar Stuart was nog niet klaar, hij verschalkte de keeper, nu van links opkomend met een prcahtige gevoelvolle trap in de rechterhoek van het vijandelijk doel: 1-3, tevens ruststand.

Ongewijzigd begon de Blauw-Zwart UTS van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie aan de tweede helft. Ongetwijfeld heeft Blauw-Zwart trainer Jos van der Helm een en ander naar voren gebracht tijdens de thee. Blauw-Zwart speelde meer gegroepeerd en de meeste ballen gingen nu over de grond. De combinaties werden sneller en vloeiender, de supporters kregen het daardoor ook weer wat warmer. Football Factory kwam meer en meer onder druk. Al snel liep Blauw-Zwart uit naar 1-4 via een mooi doelpunt van Wilmar van der Ham, gevolgd door een ingenieuze hakbal van de noeste Blauw-Zwart spits Adrian, die net naast ging.

Nadat Guy van Vliet wederom over kopte kregen we het twee luik van schoenmakerszoon Kim Theil in de vorm van 1-5 en 1-6.
Blauw-Zwart liet zich nog eenmaal door het sportief spelende Football Factory verrassen waardoor de eindstand bepaald werd op 2-6.
Blauw-Zwart voert nog steeds de ranglijst aan met 5 ploegen letterlijk op de hielen met 5 punten verschil tussen nummer 6 Roodenburg en Blauw-Zwart.
Zaterdag 13 februari zal Wilhelmus bij Blauw-Zwart op bezoek komen.