donderdag 04 juni 2020

K Kunst & cultuur

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 62 niet laden

Veiling artwork een MOO! gebaar

Wassenaar - Als dank voor hun inzet bij de opbouw van Pop-Up-Atelier Moo! Wassenaar. Als dank voor de meer dan 150 creaties, die zij onder leiding van kunstenaars hebben gemaakt. “Met deze speelse veiling willen wij een Moo! Gebaar maken. Aangemoedigd door de Wassenaarse kunstenaar Otti Faasse worden zo’n 50 kunstwerken bij opbod geveild . Ieder bod begint bij één euro. Het belangrijkste signaal, dat wij willen geven is dat hun creatief werk niet voor niets is geweest.” Aldus initiatiefnemer Frans Senf. “Er zijn een paar topstukken bij, die best een paar honderd euro kunnen opbrengen. Wij zijn overtuigd van de verkooptalenten van Otti. Hij begrijpt wat de verkoop voor de vluchtelingen betekent, als plots blijkt dat je over schildertalenten beschikt.” Projectgroep Moo! Wassenaar Pop-Up-Atelier wil de opbrengst reserveren voor een vervolg in het nieuwe seizoen 2016-2017, wanneer er weer vluchtelingen tijdelijk naar Wassenaar komen.

De formule van de Groot Wassenaarse Huiskamer in de Langstraat blijkt aan te slaan. Daar hebben vluchtelingen onder leiding kunnen schilderen, schetsen, boetseren en houtbewerken. Giften uit het dorp en een nimmer aflatende inzet van meer dan 40 vrijwilligers maakten dit project tot een succes. En iedereen heeft er nog steeds goede zin in. “Wij zijn blij met de resultaten. De eerste 6 weken zijn goed verlopen. Zaterdag 13 maart sluiten wij het atelier na 9 weken.” Het atelier was dagelijks geopend en ontving in totaal zo’n 800 bezoekers en per dag gingen er 20-40 vluchtelingen aan de slag.

VEILING
Ter ondersteuning van het plan om ook volgend seizoen door te gaan, wordt er op zaterdag 27 februari deze kleinschalige veiling gehouden. “Met elkaar toveren wij de houtwerkplaats om in een sfeervol veilingzaaltje met 30 zitplaatsen. Meer kunnen er niet in. Na de veiling wordt er voor de vrijwilligers een Perzische dankmaaltijd gekookt door enkele vluchtelingen onder leiding van mede-initiatiefnemer Mo Kherad.

Kijkdagen: vrijdag 26 februari van 12.00 – 17.00 uur. Zaterdag 27 februari van 12.00 – 14.30 uur. Veilingtijden: 15.00 – 16.30 uur. Locatie Langstraat 2-4, Wassenaar, tegenover de Dorpskerk.

Bieding-kaarten op naam kunnen tevoren worden aangevraagd via de website: www.mooiwassenaar.nl.

BOEK: MOO! IN WORDING

Eind maart geeft de projectgroep een digitaal boekverslag uit. Alleen voor alle vrijwilligers en vluchtelingen, die dit kunnen delen met hun familie, waar ook ter wereld.
In het boek wordt verslag gedaan hoe je met elkaar in 8 dagen tijd - zonder veel poespas -en met inzet van de vluchtelingen zelf - een project kunt opstarten.
De kosten waren gering door de vele bijdragen uit de bevolking en het belangeloos beschikbaar stellen van de gebouwen door eigenaar Boris Bayer.
“Het kostte wel veel energie: positieve energie wel te verstaan. Je wordt er helemaal blij van. En dat was ook de opzet.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief