dinsdag 25 februari 2020

S Sport

Blauw-Zwart 3 te sterk voor het Duinrell AZC team

Wassenaar - Al geruime tijd trainen de tijdelijke bewoners van Duinrell op Blauw-Zwart. Maar trainen wordt pas echt leuk als er ook een wedstrijd in het verschiet ligt. Afgelopen zaterdag was het zover, het team van het AZC werd ontvangen door Blauw-Zwart 3 op sportcomplex De Schulpwei.

De selectie van het AZC bestond uit een man of 20, allemaal erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Met Blauw-Zwart 3 troffen ze een hecht vriendenteam dat al jaren lief en leed deelt en tegelijkertijd meestrijd in de bovenste regionen van de reserve 4e klasse, een zeker niet te onderschatten niveau. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal.
De burgermeester Jan Hoekema en voorzitter André van Herk verzorgden op kundige wijze de aftrap. Vele supporters, waaronder medewerkers van het COA en leden van de Raad van Kerken, alsook twee wethouders van de Gemeente Wassenaar vonden hun weg naar het Blauw-Zwart complex om de sterren aan te moedigen.

Blauw-Zwart 3, dat altijd kan rekenen op onvoorwaardelijke steun van de trouwe sponsors Rickies feestcafe, Grieks restaurant Eleni en Rene van Leeuwen schildersbedrijf, had in het begin van de wedstrijd het meeste balbezit en zocht rustig de weg naar voren via combinaties. Al vrij snel kon de eerste goal genoteerd worden. Ferdy dook op achter de laatste linie en omspeelde de uitgekomen keeper om de bal in het lege doel te schuiven: 1-0. Niet veel later was het echter alweer gelijk. De spits van het Duinrell collectief kon aannemen in het 16-meter gebied en de bal in het zijnetje leggen: 1-1. Deze goal werd met zeer veel blijdschap gevierd en iedereen op de bank deed vrolijk mee. De gelijke stand kon echter niet vastgehouden worden tot aan de rust. Op bijna identieke wijze als Ferdy wist Derek kort voor rust ook de keeper te verschalken, waardoor Blauw-Zwart 3 met een voorsprong ging rusten: 2-1.

De tweede helft was van dezelfde sportieve aard als de eerste. De uitstekend leidende scheidsrechter van dienst Peter Laponder had een makkelijke middag. De wil om te scoren bij het Duinrellteam was bijzonder groot, maar meer dan ongevaarlijke afstandsschoten werden niet geproduceerd. Hierdoor kwam Blauw-Zwart niet in moeilijkheden en kon het middels flitsende uitbraken via Frank en Luke uitlopen naar een 4-1 overwinning. Gezien het krachtverschil een logische uitslag, al was dit in het licht van de wedstrijd van ondergeschikt belang.

Fotograaf René de Wit van De Wassenaarse Krant had vlak voor aanvang van de wedstrijd beide teams vereeuwigd op de gevoelige plaat en fotostudio van der Plas had voor iedereen een exemplaar afgedrukt. Na afloop kregen de spelers van het Duinrell team als aandenken aan de wedstrijd en hun periode bij Blauw-Zwart de foto overhandigd in de kantine. In diezelfde kantine bleef het daarna nog lang gezellig. Dank is op haar plaats naar iedereen die zich hebben ingezet deze wedstrijd mogelijk te maken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief