woensdag 12 mei 2021

S Sport

S.V. Wassenaar geeft winst uit handen

Wassenaar - Het gehavende team van sv Wassenaar pakte afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen vv Leiden slechts één punt, terwijl een overwinning binnen bereik lag. Trainer Herman Kooijenga moest in aanloop naar de wedstrijd tegen vv Leiden weer puzzelen. Week in week uit heeft het door Alarma 33 gesponsorde team noodgedwongen een andere opstelling. De lijst met lang geblesseerde spelers, Jeffrey Oosterbaan, Glenn Verburg, Mark Pen en Daniel Broers is een streep door de rekening van Herman Kooijenga en tweede trainer Nico Buijs. Maar daarnaast zorgden studie (Nico Mavrocordatos), vakantie (Jeroen van Eijk), werk (Morteza Alibeik) en een schorsing (aanvoerder Ricardo Over) voor extra wijzigingen. Gelukkig was de met blessures tobbende Roy Bentvelzen zaterdag wel in staat om te starten.

Kooijenga stuurde de volgende elf het veld in:
In de goal Dennis Harteveld; Achterin: Nate Mc Kenzie , Etienne Bastein, Rutger Ruigrok van de Werve en Nick Allmers; Middenveld: Max Meier, Roy Bentvelzen, Hassan Rezai en Tom Connely. Voorin: Jose Lucas en Mike van Hemert.

Met de wind in de rug speelde sv Wassenaar een goede eerste helft. De achterhoede stond als een huis. De backs Nate Mc Kenzie en Nick Allmers hielden de snelle buitenspelers van vv Leiden goed in bedwang. In het centrum heerste Rutger Ruigrok van de Werve in de lucht. Daarachter gaf Etienne Bastein zijn verdedigers goed rugdekking en Dennis Harteveld had het redelijk rustig. Op het middenveld combineerden Tom Connely en Jose Lucas er lustig op los. Ook de aanvallers speelden een goede partij, maar toch wist sv Wassenaar geen voordeel te halen uit de harde wind in de rug.

Met een 0-0 ruststand kreeg het duo Kooijenga/Buijs weer te maken met een tegenslag. De uitstekend spelende Etienne Bastein moest er met een hamstring blessure uit. Voor hem in de plaats kwam Djen Ouwehand. Djen speelde in de uitwedstrijd ongelukkig. Dit keer speelde hij gelukkig uiterst solide. Goede passes, rust aan de bal en prima overzicht.

De wind nam steeds meer toe en dat bemoeilijkte het spel. Maar toch wist sv Wassenaar het spel te domineren. Wederom was het een goede combinatie tussen Tom Connely en Jose Lucas dat aan de basis stond van de 1-0 voor sv Wassenaar. Tom Connely gaf een prachtige steekpass en Jose Lucas schoot vanaf ca 12 meter vanuit de rechterkant van het strafschopgebied diagonaal rechts langs de keeper van vv Leiden. SV Wassenaar bleef voetballen en behield het beste van het spel. Hoewel Dennis Harteveld nog een goede redding had. Prachtig was de ‘panna’ van Hassan Rezai. Maar zijn spel was deze keer ook goed. Hij speelde in het teambelang en omspeelde zijn tegenstander regelmatig op fantastische wijze. Max Meier verrichte veel werk en werd 20 minuten voor tijd afgelost door de 17-jarige Job van Boheemen.

Eigenlijk had sv Wassenaar de winst voor het grijpen, totdat 10 minuten voor tijd een verdediger van vv Leiden de bal hard naar voren schoot. Door de wind vloog de bal richting keeper Dennis Harteveld. Die beoordeelde de bal verkeerd en door het natte gras, gleed de bal voorbij de naar voren komende Dennis het goal in. 1 – 1.

Ondanks het inbrengen van de snelle aanvaller Ted de Feiter, bleef sv Wassenaar onnodig steken op 1 – 1. Jammer, want de achterhoede had alles onder controle en op het middenveld controleerde Roy Bentvelzen het spel. Aanvallend was het zaterdag ook leuk om te zien, hoewel Mike ‘Havik’ van Hemert deze wedstrijd ondanks zijn sterke spel niet in scoringspositie kwam.

Weer verspeelde het onervaren team een paar punten. Als dat er volgend jaar uit kan worden gehaald, dan speelt sv Wassenaar volgend seizoen echt om de prijzen. Twee zaken zijn nog belangrijk om te vermelden. De scheidsrechter floot afgelopen zaterdag uitstekend! Ook dat moet eens worden vermeld.

Een ander belangrijk gegeven is, dat Frans Bosman van Alarma 33 ook volgend seizoen sv Wassenaar nadrukkelijk gaat ondersteunen. Afgelopen vrijdag gaf Frans Bosman zijn fiat aan een nieuwe samenwerking. SV Wassenaar prijst zich zeer gelukkig met deze fantastische sponsor!