zondag 17 oktober 2021

P Politiek

Martijn kan weer aan het werk

Wassenaar - Dankzij de pilot ‘alternatief beschut werk’ kan ook Martijn aan de slag. Martijn heeft veel problemen gehad en zat daardoor lange tijd thuis. Samen met een werkbegeleider helpt hij nu cliënten met een verstandelijke beperking van zorginstelling Middin bij hun werk. Verschillende werkgevers doen mee aan de pilot ‘alternatief beschut werk’, die de eerste helft van dit jaar loopt voor inwoners uit Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. De drie gemeenten werken samen in de uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen.

Wethouders Inge Nieuwenhuizen, Nadine Stemerdink en Inge Zweerts de Jong van de drie gemeenten wensen de werknemers die meedoen aan de pilot veel succes. “Het is mooi om te zien dat Martijn zijn dag nu zinvol kan invullen en zich kan ontwikkelen. Sinds de invoering van de Participatiewet zijn we als gemeenten verantwoordelijk voor het aan de slag helpen van mensen zoals Martijn, die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Verschillende werkgevers in onze gemeenten hebben plekken gecreëerd voor de pilot. Over een half jaar maken we de balans op.”

Pilot
De kandidaten gaan op vrijwillige basis aan de slag in een zo veel mogelijk ‘echte’ baan. Zo helpt Martijn cliënten met een verstandelijke beperking bij hun werk op de dierenweide, bij het schoonmaken van de hokken en het voeren. De werkbegeleider houdt een oogje in het zeil en is beschikbaar voor vragen. Het Vrijwilligerspunt, Middin en DSW doen mee aan de pilot, maken de match tussen werkgevers en deelnemers en begeleiden hen. De pilot is opgezet met inbreng van het Platform Economie, Onderwijs en Arbeidsmarkt.