Blauw-Zwart walst met 7-0 over UDO heen

7 maart 20162 minute read

Wassenaar – De hoofdmacht van Blauw-Zwart heeft het afgelopen weekeinde uiteindelijk vrij gemakkelijk drie punten kunnen toevoegen aan het totaal dat straks nodig zal zijn voor promotie naar een hogere klasse. Tegen UDO, dat ternauwernood een elftal op de been kon brengen en zelfs zonder clubgrensrechter van start moest gaan op het sportpark De Schulpwei en bovendien halverwege de tweede helft met tien man kwam te staan omdat een speler wegens andere verplichtingen zijn spullen moest pakken, werd het een forse 7-0-overwinning.

Ondanks het feit dat in de as van het elftal maar liefst drie basisspelers ontbraken (spits Adrian Koziel en Mats de Koning wegens ziekte en Kim Theil wegens een schorsing) moest de klus toch gemakkelijk te klaren zijn. Zeker toen Guy van Vliet al na vijf minuten de bal geheel vrijstaand in het doel van UDO kon deponeren (1-0). Maar de eerste helft verliep nogal slaapverwekkend vanwege het veel te lage tempo van de Wassenaarse ploeg en de vele ‘net niet’ pogingen van de Blauwen op de goal van de overigens sterk keepende UDO-doelman Würdemann.

Het was een rommelig geheel waar niemand, en zeker trainer Jos van der Helm niet, vrolijk van werd. UDO probeerde slechts de bal tegen te houden en deed dat soms met irritante overtredinkjes. Jeroen Verhart dacht liggend in de doelmond van UDO met de rug gescoord te hebben, maar hij lag(!) buitenspel. Snelheidsduivel Raymon Vosse ramde in 35e minuut de bal van afstand tussen de palen, zodat de rust aanbrak met een enigszins comfortabele 2-0 voorsprong.

Het begin van de tweede helft was eigenlijk van hetzelfde laken een voetbalshirt: een traag opererend Blauw-Zwart dat de keeper en de doelpalen van de tegenstander testte. Maar met Jorick Voogel, Nino van Boekel en Sammy Ruygrok als verse krachten stortte het wankele kaartenhuis van de zwakke tegenstander toch uiteindelijk in elkaar. De Schulpwei werd voor de ploeg van UTS Abbink Logistiek& UTS Van der Geest Verhuizingen een schiettent waarin gedurende het laatste kwartier Jeroen Verhart, Stuart Hooymans, Rick Hoogenboom en Danny Munier(zelfs tweemaal) de score tot 7-0 konden opschroeven.

Komende zaterdagmiddag zal een hopelijk weer compleet Blauw-Zwart beter bij de les moeten zijn als men moet aantreden tegen de altijd lastige tegenstander Leiden. De wakkere supporters zullen ongetwijfeld op de Schulpwei weer hun aanmoedigingen laten klinken.