woensdag 12 mei 2021

S Sport

S.V. Wassenaar verpest kampioensdroom van Blauw Zwarten

Wassenaar - Niet de Blauw Zwarten uit Wassenaar, maar de Blauw Zwarten uit Leiden, Roodenburg, vergooiden het kampioenschap afgelopen zaterdag door op een 0 – 0 te blijven steken bij SV Wassenaar.

De door Roba Kozijn Compleet geschonken wedstrijdbal bracht Roodenburg geen geluk. In de eerste helft gingen de Leidenaars furieus van start. Vooral de snelle rechtsbuiten van Roodenburg zorgde voor veel dreiging, maar good-old Nate Mc Kienzie wist hem met veel wilskracht af te stoppen. De verdediging van SV Wassenaar stond weer als een huis. Ricardo Over en Rutger Ruigrok van de Werve heersten in het centrum en Etienne Bastein haalde weer een dikke voldoende. Maar verder dan verdedigen kwam SV Wassenaar niet. De middenvelders Mark Pen, Roy Bentvelzen en Nico Mavrocordatos wisten de bal niet bij de spitsen Jose Lucas, Mike van Hemert en Hassan Rezai te krijgen. In de eerste helft lag het initiatief bij Roodenburg, maar de enige echte kans kwam van de voet van Roy Bentvelzen. Zijn schot miste echter richting.

In de tweede helft trok SV Wassenaar het initiatief naar zich toe, zonder echter kansen te creëren. Doelman Dennis Harteveld kreeg helemaal weinig te doen. Rutger Ruigrok van de Werve wist alle ballen weg te koppen en over de grond greep Ricardo Over diverse keren stevig in. Ook met de 17 jarige Job van Boheemen als linksback wist Roodenburg niet in scoringspositie te komen. Met de naar het middenveld doorgeschoven Etienne Bastein en met meer stootkracht voorin met Mark Pen, kreeg SV Wassenaar richting het eind toch nog diverse kansen. Hassan Rezai, Mark Pen en Nico Mavrocordatos kregen mogelijkheden en Roy Bentvelzen miste op een haar na de 1 – 0.

De uitstekend leidende Van der Velden zorgde er voor dat er stevig werd gevoetbald, maar dat het niet uit de hand liep. De 0 – 0 uitslag was een terechte uitslag. Voor Roodenburg is de achterstand op Haagse Hout en LSVV ’70 te groot geworden en kan een eventueel kampioenschap worden doorgeschoven naar volgend jaar.

SV Wassenaar heeft laten zien dat het verdedigend goed in elkaar zit en dat het iedere tegenstander kan hebben. Als trainer Herman Kooijenga het aanvallend naar een hoger level kan krijgen, dan kan het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar in de toekomst echt een rol van betekenis gaan spelen. Volgende week is SV Wassenaar vrij.