zondag 24 oktober 2021

A Algemeen

Previous Next

Drie aanhoudingen na woninginbraak

Wassenaar - Agenten hielden zaterdagavond 19 maart drie verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Hertelaan.

Twee bewoners betrapten rond 23.30 uur drie woninginbrekers. Bij thuiskomst zagen zij in de buurt van hun woning drie mannen langs de kant van de weg staan. Zij vertrouwden het niet en minderden vaart met hun auto. Tot hun verbazing zagen zij dat de mannen eigendommen uit hun woning bij zich hadden. Er ontstond daarop een korte worsteling, waarbij een bewoner probeerde om zijn spullen terug te krijgen. Dat lukte deels, maar het drietal kon ontkomen. De politie werd ingeschakeld en zocht met meerdere eenheden in de buurt naar de verdachten. Al snel bleek dat de mannen de duinen waren ingevlucht. De politiehelikopter traceerde hen en dirigeerde de agenten op de grond naar de juiste locatie. Twee verdachten werden bij de aanhouding gebeten door een politiehond en moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. De mannen, 19, 25 en 28 zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.

Woninginbraken
De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.