donderdag 04 juni 2020

K Kunst & cultuur

Waargebeurd verhaal van Tante Roosje

Wassenaar - Truus te Selle en Mike Weerts spelen de hoofdrollen in de muziektheater-productie Dansen met de vijand. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het gruwelijke verhaal van zijn ‘Tante Roosje’, die Auschwitz overleefde door te dansen met de vijand. De voorstelling is op zaterdag 16 april in Warener te zien en begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22,50 en zijn te reserveren via www.warenar.nl of ’s avonds te koop aan de zaal.

Wat is goed? Wat is fout? En wat doe je allemaal om te overleven? Daarover gaat de voorstelling Dansen met de vijand, gebaseerd op het succesvolle boek Tante Roosje van Paul Glaser. Dit boek werd door de Washington Post omschreven als ‘Een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht.’

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op ‘Tante Roosje’, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre en gruwelijke verhaal confronteert haar neef met dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden.

Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Precies zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog zwelt het antisemitisme weer aan. Dansen met de vijand is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven.

CAST
Truus te Selle, Mike Weerts, Valery van Gorp

Kaartverkoop
U kunt genieten van Dansen met de vijand op zaterdag 16 april in Theater Warenar. De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 22,50 en u kunt ze reserveren via www.warenar.nl. Ook de rest van het aanbod is te vinden op de website van Theater Warenar.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief