woensdag 12 mei 2021

S Sport

S.V. Wassenaar mist teveel kansen bij Football Factory

Wassenaar - SV Wassenaar kreeg afgelopen zaterdag de bekende ‘voetbal’ kous op de kop bij het sympathieke Football Factory. De Kerkehouters verzuimden bij een 0-1 voorsprong zeker 4 100 % scoringskansen te verzilveren. De ervaren Leidenaars maakten daar dankbaar gebruik van.

Het door Alarma 33 gesponsorde SV Wassenaar moest zaterdag de studentenvereniging van de bekende voorzitter Pieter van Schie achter zich zien te houden. Voor de wedstrijd was het verschil nog twee punten in het voordeel van SV Wassenaar. Zaak dus om zeker niet te verliezen. Helaas moest de trainersstaf Kooijenga/Buijs zoals gebruikelijk weer behoorlijk improviseren. Niico Mavrocordatos kon wegens studie weer niet aanwezig zijn. Naast deze aderlating kwamen Etienne Bastein en Ted de Feijter ook nog te laat, waardoor de technische staf genoodzaakt was om een disciplinaire maatregel te nemen. Daardoor kwam de volgende opstelling uit de hoge hoed. In de goal Dennis Harteveld; achter v.r.n.l. Job van Boohemen, Ricardo Over, Rutger Ruigrok van de Werve en Nate Mc Kienzie. Middenveld Jeroen van Eijk, Roy Bentvelzen en Nick Allmers. Voorin Mike van Hemert, Mark Pen en Hassan Rezai.

Met name het doorschuiven van Nick Allmers naar de linkshalfpositie zorgde voor meer aanvallende impulsen in het begin van de wedstrijd. Je kon zien dat zowel Football Factory als SV Wassenaar ploegen hebben die zelfs voor de koplopers lastig te nemen hordes zijn. Football Factory nam meer het initiatief en bouwde onder leiding van trainer/speler Nino Poulina zorgvuldig op. De kansen kwamen echter aan de andere kant. Toch duurde het tot de 34ste minuut. Rutger Ruigrok van de Werve dribbelde goed in en gaf een mooie lange bal op Hassan Rezai. Die ging door tot de achterlijn en trok de bal goed terug op de inkomende Nick Allmers. Met een harde knal plofte de bal achter de keeper van Football Factory, 0-1. Binnen twee minuten deed Football Factory bijna iets terug, maar de bal belandde op de lat. Daarna was de studentenvereniging even de weg kwijt. Counter op counter zorgden er voor dat SV Wassenaar spelers oog in oog kwamen met de Leidse goalie. Respectievelijk Hassan Rezai, Mark Pen, Mike van Hemert en wederom Hassan Rezai vergaten de trekker over te halen. Vervelend was ook dat linksback Nate Mc Kienzie met een blessure moest uitvallen. Etienne Bastein kwam links op het middenveld te spelen en Nick Allmers zakte weer naar zijn vertrouwde linksbackpositie. Hierdoor werden de countermogelijkheden voor SV Wassenaar minder effectief.

De tweede helft gaf in het begin een identiek beeld als het eind van de eerste helft. Goede opbouw bij Football Factory, maar de counter kansen voor SV Wassenaar. Hassan Rezai was ook nu regelmatig de Leidse rechtsachter te snel af. Maar de bekende voetbalwet werd ook nu werkelijkheid. SV Wassenaar kreeg kans op kans, maar maakte ze niet. Football Factory deed dat echter wel. Met good old Rocky Poulina in de spits erbij kwamen de Leidenaars steeds dichter bij het doel van Dennis Harteveld. Toen de goalie mistastte, kwam Football Factory op 1-1. Daarna zag je dat SV Wassenaar het gevoel had dat ze vandaag konden winnen. De 1-1 werd niet gekoesterd. De jacht op de 1-2 ging door. Maar dat gaf ruimte voor Football Factory om te counteren. Met een fantastische reflex wist doelman Dennis Hartveld een achterstand nog te voorkomen. Maar balverlies van Etienne Bastein leidde de 2-1 in. Messcherp sneden ze door de verdediging van SV Wassenaar, 2-1. Met de inmiddels ingevallen snelle Ted de Feijter en de van een blessure teruggekeerde Glenn Verburg probeerde Herman Kooijenga nog orde op zaken te stellen. Ook nu kwamen er nog kansen. Maar ook nu wisten Hassan Rezai en Mark Pen de leidse doelman niet te passeren. Toen ook de inzet van Glenn Verburg langs de verkeerde kant van de paal ging, wist een ieder het. De Kerkehouters verspeelden voor de zoveelste keer dit seizoen onnodig 3 punten.