donderdag 29 juli 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 15 2016

Wassenaar - Heb jij tijd om als vrijwilliger te investeren in andere mensen of de samenleving? Of in de natuur, cultuur of een evenement bijv.? Vrijwilligers maken het leven van ons allemaal net een beetje mooier of gemakkelijker. Ze maken dingen mogelijk die anders wegens gebrek aan geld of mankracht niet van de grond zouden komen. Vrijwilligerswerk is leuk om te doen en geeft je een goed gevoel. Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar vind je steeds zo’n 100 uitstaande vrijwilligersvacatures. Voor een paar uur per week/maand, projectmatig of voor een of meerdere dagen per week/maand. Er is voor iedereen passend vrijwilligerswerk. Ga vrijblijvend langs en ontdek de vrijwilliger in jezelf.

*Intermediairs huisbezoek (vacaturecode A 104): Ouders met minimale financiële middelen kunnen hun kinderen soms niet laten deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wil jij via een huisbezoek inventariseren of zij in aanmerking komen voor een bijdrage van de Stichting Leergeld?
*Vrijwillige brandweer (vacaturecode M 024): Ben je tussen de 18 en 40 jaar, heb je een goede conditie en hou je van uitdaging? Wellicht heb jij dan het doorzettingsvermogen en het verantwoordelijkheidsgevoel om vrijwillig brandwacht (m/v) te worden. Volg de opleiding en kom in actie voor mens en dier tijdens rampen, brand, ongevallen en bijv. wateroverlast
*Coördinator Thuisadministratie (vacaturecode B 088): Ben je administratief vaardig en kun je goed met mensen omgaan? Dan is deze vrijwilligerstaak bij Humanitas wellicht iets voor jou?
*Het bestuur van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar is op zoek naar versterking in de vorm van een enthousiaste Communicatiemedewerker (vacaturecode H 060) en een enthousiaste en administratief vaardige Secretaris (vacaturecode B 090).
*Hulp bij koffieschenken en maaltijden (vacaturecode A 103): Bij SWZ Willibrord kunnen ze altijd hulp gebruiken om de bewoners van deze zorginstelling aandacht te kunnen geven en het voor de mensen extra gezellig te maken. Aandacht doet wonderen en het geeft jou ook een goed gevoel. Heb jij af en toe tijd om te helpen bij bijv. de koffieronde in de ochtend, bij de middagmaaltijd of bij de theeronde en/of de avondmaaltijd.

Nieuwe aanbiedingen Vrijwilligerspas
Alle pashouders hebben inmiddels hun nieuwe vrijwilligerspas (geldig in 2016 en 2017) op hun thuisadres ontvangen. De pas geeft je korting bij ruim 100 winkels, restaurants en bedrijven in Wassenaar e.o. Zie www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl voor een volledig overzicht, de voorwaarden en meer informatie over hoe de pas aan te vragen (via de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet).

Nieuwe aanbiedingen:
Nu ook 10 % korting op vertoon van je pas bij Koetshuysch Kaas en 10% korting bij Stomerij Nico Pols, beide gevestigd aan het Stadhoudersplein. Kijk op de website voor een verdere omschrijving. Kijk eveneens voor de nieuwe voorwaarden van Restaurant Eleni.