donderdag 21 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Concertpianist Ivan Penkov verzorgt pianorecital

Wassenaar - Zondag 8 mei om 14.30 uur (zaal open vanaf 14.00 uur) verzorgt de concertpianist Ivan Penkov een pianorecital tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest, Bachlaan 21 te Voorschoten. Penkov zal werken van Bach, Beethoven en Vladigerov na de pauze Liszt spelen. Het concert valt binnen de reeks ‘Geef Adegeest vleugels’ en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt euro 10,00 voor belangstellenden en de huurders van de appartementen van Adegeest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de receptie van Adegeest, Voorschoten, 070 754 43 33. Zie ook www.florence.nl onder Activiteiten.

Muzikale opleiding
Ivan is in 1989 geboren in Pleven, Bulgarije. Daar is hij op zijn zesde levensjaar begonnen met piano studeren op de “National School of Arts”. In 2008 kreeg Ivan een beurs bij het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar volgde hij een bachelor onder prof. T Poddubnaya en Paul Komen. In 2014 behaalde hij zijn masterdiploma bij het Amsterdams Conservatorium, onder docentschap van Jan Wijn.

Masterclass
Ivan heeft masterclasses gevolgd bij Bulgaarse professoren, onder andere bij Atanas Kourtev, Milena Mollova, Snejana Barova en Stela Dimitrova. Daarnaast heeft hij deelgenomen aan internationale masterclasses met prof. Boris Bloch, prof. Vladimir Tropp, Charles Rosen, Rian de Waal, Tamara Poddubnaya, Dr Leslie Howard, Igor Roma, Pascal Devoyon, Elena Richter, Ilona Timchenk.

Orkesten/ensembles/kamer muziek
Op zijn tiende trad Ivan voor het eerst met een orkest op. Toen speelde hij een Piano concerto van Haydn. Twee jaar later speelde hij “Le Carnaval des Animaux”van Saint-Saëns samen met de Pleven Philharmonisch Orkest. Met hetzelfde orkest heeft Ivan het tweede pianoconcert van Liszt en Grieg gespeeld. In het komende seizoen 2014-15 speelt Ivan Rachmaninov’s tweede pianoconcert met het Groningen studentenorkest. Ivan is een actieve kamer musicus. Hij heeft onlangs een nieuwe Duo gevormd met celliste Anastasia Feruleva.

Solo optredens
Ivan heeft talrijke optredens in Bulgarije, Nederland en Duitsland gespeeld. Tijdens zijn studie in Nederland, is hij regelmatig uitgenodigd om zijn recitals te spelen. Sinds 2011 speelt Ivan jaarlijks tijdens het Peter de Grote festival. Hij heeft ook op dit festival een lezing en optredens verzorgd van werken van R. Schumann en F. Liszt. In 2014 bereikt hij de semifinale van het Lisztconcours.

Programma:
J. S. Bach - Prelude en Fuga in b klein BWV 893
L. van Beethoven - Piano Sonata op.13 "Pathetique"
P. Vladigerov - Humoresque

pauze

F. Liszt - Piano sonata in b klein