woensdag 22 mei 2019

R Rubrieken

Ingezonden: Afspraak is afspraak

Wassenaar - De gekozen vertegenwoordigers hadden beloofd dichter bij de burgers te gaan staan en te luisteren. Met deze belofte in het achterhoofd slik ik als actief SP-lid na de verkiezingen mijn onderbuikgevoel weg met optimisme. Immers er zou nu een zeer sociale coalitie zijn ontstaan. En dan lees je dat de gemeente vanaf 1 mei alleen nog maar op afspraak te bereiken is.

Mijn zeer sociale rode broek zakt af en ik denk onmiddellijk aan alle ouderen die tussen de afspraken bij het gezondheidscentrum door even snel aanwippen bij het WMO-loket. Nee, niet eerst middels een mobieltje een afspraak gemaakt of even kek op het internet gesurfd om op de site een afspraak te maken, maar gewoon: aanlopen.

Dan denk ik ook aan alle chronisch zieken en gehandicapten die alleen op goede dagen even snel gebruik kunnen maken van een tijdelijke vrijheid en dit dus moeten gaan inplannen. Ook dwalen dwalen mijn sociale gedachten af naar de minima die nu dus in het bezit moeten zijn van internet en een pc en telefoon moeten hebben. En niet een tijdelijk financieel dipje waardoor deze rekeningen niet zijn betaald en afgesloten zijn en juist hierom een afspraak willen maken.

Met de flitsbalie is de gemeente al afstandelijk geworden naar sociaal zwakkeren, maar nu is er een duidelijke boodschap afgegeven: gemeente Wassenaar #jekomternietin

Brenda Hagen

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief