vrijdag 24 september 2021

R Rubrieken

Ingezonden: Afspraak is afspraak

Wassenaar - De gekozen vertegenwoordigers hadden beloofd dichter bij de burgers te gaan staan en te luisteren. Met deze belofte in het achterhoofd slik ik als actief SP-lid na de verkiezingen mijn onderbuikgevoel weg met optimisme. Immers er zou nu een zeer sociale coalitie zijn ontstaan. En dan lees je dat de gemeente vanaf 1 mei alleen nog maar op afspraak te bereiken is.

Mijn zeer sociale rode broek zakt af en ik denk onmiddellijk aan alle ouderen die tussen de afspraken bij het gezondheidscentrum door even snel aanwippen bij het WMO-loket. Nee, niet eerst middels een mobieltje een afspraak gemaakt of even kek op het internet gesurfd om op de site een afspraak te maken, maar gewoon: aanlopen.

Dan denk ik ook aan alle chronisch zieken en gehandicapten die alleen op goede dagen even snel gebruik kunnen maken van een tijdelijke vrijheid en dit dus moeten gaan inplannen. Ook dwalen dwalen mijn sociale gedachten af naar de minima die nu dus in het bezit moeten zijn van internet en een pc en telefoon moeten hebben. En niet een tijdelijk financieel dipje waardoor deze rekeningen niet zijn betaald en afgesloten zijn en juist hierom een afspraak willen maken.

Met de flitsbalie is de gemeente al afstandelijk geworden naar sociaal zwakkeren, maar nu is er een duidelijke boodschap afgegeven: gemeente Wassenaar #jekomternietin

Brenda Hagen