zondag 09 augustus 2020

P Politiek

Sloepennetwerk klaar voor gebruik

Wassenaar - Goed nieuws voor watersportliefhebbers. De gemeente Wassenaar is aangesloten op het sloepennetwerk Haaglanden. Hierdoor kunnen watersportliefhebbers nu via het sloepennetwerk tot nagenoeg in het centrum van Wassenaar komen.

Het sloepnetwerk verbindt de aangrenzende gemeenten, Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Voorschoten en Wassenaar met elkaar en zorgt voor een verbeterde bereikbaarheid vanaf het water. De gemeente Wassenaar wil het centrum economisch versterken en de toeristische aantrekkingskracht van het centrum vergroten. Het sloepennetwerk draagt bij aan een betere bereikbaarheid van het centrum vanaf het water.

Verbindingen tussen toeristische bestemmingen
De gemeente Wassenaar wil de verbindingen tussen toeristische bestemmingen verbeteren. Daarom zetten zij nu in op het creëren van meer aantrekkelijke routes en een goede informatievoorziening. Door verbindingen tussen bestemmingen te maken kunnen toeristische voorzieningen elkaar versterken en wordt de basis gelegd voor een goede samenwerking.

Sloepennetwerk
Met behulp van het sloepennetwerk vaart men eigenlijk van knooppunt naar knooppunt. Elk knooppunt heeft een eigen nummer en door deze knooppunten te combineren, kan een eigen (bewegwijzerde) route worden samengesteld met een afstand naar keuze. In de sloepknooppunten planner op de website www.sloepennetwerk.nl zijn al deze knooppunten opgenomen en zo is het dus mogelijk om een route te plannen.

Kaartmateriaal
Voor het sloepennetwerk is ook een kaart uitgebracht waar de verschillende knooppunten op staan weergegeven. De sloepennetwerkkaart is vanaf vandaag gratis op te halen op het gemeentekantoor van Wassenaar en te downloaden op de recreatiepagina van de gemeentelijke website.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief