dinsdag 26 mei 2020

S Sport

Twee keer prijs voor de voltige!!

Wassenaar - Heleen Brans van de Wassenaarse Manege heeft op het paard Dutch Elliot met Nienke de Wolff aan de longe een eerste en een derde prijs behaald bij voltigewedstrijden in de klasse L.

Zondag 5 juni was er een grote solo voltigewedstrijd in Ermelo. De solisten kwamen uit het hele land. Heleen Brans uit Voorschoten deed wederom mee met het paard Dutch Elliot van Nienke de Wolff. In de klasse L deden dit keer 23 solisten mee. Het was een spannende strijd. Het verschil tussen nummer 1 en nummer 2 was 0,07 punt. En tussen nummer 2 en 3 was het verschil slechts 0,014 punt. De 7-jarige Dutch was wel onder de indruk van de grote rijhal. Tijdens de verplichte oefeningen was hij super geconcentreerd, bij de kür had hij zijn ‘gaspedaal’ gevonden. Gelukkig kon Nienke dit goed opvangen en lukte het Heleen om haar oefeningen te laten zien wat resulteerde in een totaalcijfer van 6,464 met een paardcijfer van 6,54.

Een week geleden, op zondag 29 mei, deed Heleen op Dutch met Nienke de Wolff aan de longe mee aan een voltigewedstrijd in Hasselt. Ook hier hadden ze succes. Ze behaalden hier een eerste prijs. Dutch kreeg hier zelfs een 6,98

Met de afgelopen succesvolle wedstrijden hebben Dutch, Nienke en Heleen zich gekwalificeerd om mee te mogen doen aan de Nederlands Voltigekampioenschappen die eind augustus zullen plaatsvinden in Ermelo.

De voltigevereniging Wassenaarse Manege traint op woensdag van 18.00-19.00u bij de Westkustruiters. U bent altijd welkom om een keer te komen kijken. www.westkustruiters.nl

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief