zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 23 2016

Wassenaar - Vrijwilligerswerk heeft veel vormen. De traditionele definitie van vrijwilligerswerk luidt 'Werk dat in enig georganiseerd verband, onverplicht en onbetaald wordt verricht ten behoeve van anderen of de samenleving'. Denk bijv. aan goede doelen, de zorg, hulpdiensten als de Reddingsbrigade, Politie en Brandweer, natuurbehoud, cultuur, evenementen, verenigingen enz. Of aan het zg. “Voluntourism” een vorm van vrijwilligerswerk waarbij vooral jongeren (ontwikkelings-)hulp en natuurbehoud combineren met vakantie. Een relatief nieuwe vorm van vrijwilligerswerk is het zgn. “Online Vrijwilligerswerk”, waarbij mensen zich inzetten om allerlei soorten informatie online beschikbaar te maken. Welk vrijwilligerswerk je ook doet, het geeft altijd een goed gevoel om iets te kunnen betekenen voor een ander of een goed doel. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in ons dorp, en bekijk de ca. 100 uitstaande vacatures in je eigen omgeving.

* De St. Duinbehoud is een onafhankelijke landelijke organisatie die zich al decennia inzet voor de bescherming van de natuur in onze duinen. Zij komt op voor de natuurbelangen langs de Nederlandse kust en de belangen van mensen die van deze natuur willen genieten. De Stichting is op zoek naar versterking van het bestuur. Ben jij wellicht die ambitieuze Voorzitter (vacaturecode B 091) of de planmatige Secretaris (vacaturecode B 092) die de doelstellingen van de Stichting helpen realiseren?
* Midvliet FM is onze plaatselijke omroep die lokaal nieuws uitzendt in de gemeenten Wassenaar en Leidschendam-Voorburg. Bij Midvliet zijn vrijwilligers met redactionele vaardigheden en hart voor de eigen regio altijd welkom. Word jij de nieuwe Medewerker Nieuwsredactie voor een dagdeel (vacaturecode H 052); de nieuwe Midvliet Journalist-Cameraman/-vrouw (vacaturecode H 056) voor een (flexibel) dagdeel of de kundige Social Media Redacteur (vacaturecode H 057)?

Meer weten over deze of een andere vacature in het Wassenaarse vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.

Wassenaarse Vrijwilligerspas
Op vertoon van je pas krijg je een mooie korting bij meer dan 80 winkels en bedrijven in Wassenaar en omgeving. Kijk voor een overzicht van de aanbiedingen en de wijze waarop je deze gratis pas kunt aanvragen via de organisatie waarvoor je vrijwilligerswerk doet op de website van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl