zaterdag 25 september 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar makkelijke langs Braves

Wassenaar - De honkballers van SVW hebben een makkelijke overwinning geboekt, op sportpark Kerkehout werd met 17-7 gewonnen van Braves uit Gouda

De mannen van coach Eugene Henson begonnen ijzersterk aan de wedstrijd, met het agressieve honklopen van de thuisploeg wist Braves zich geen raad, zo werd er met Rodys Martinus op het eerste honk een hit and run play gespeeld ( loper gaat stelen en de slagman moet slaan ) op deze play ging Martinus van het eerste naar het derde honk en door een foute aangooi zelf naar thuis 1-0. Chofi Simon zorgde met een sac fly ( opofferingsslag ) voor 2-0.

De verdediging stond onder leiding van Sherman Gario. Gario had in de eerste innings weinig moeite om de bezoekers van score af te houden, zodat de slagploeg zonder druk aan een grote voorsprong kon bouwen. Dit lukte meteen in de tweede inning met 2 man uit zette SVW een rally in gang. Beer Berkenfeld sloeg een honkslag, gevolgd door 4-wijd van Rodys Martinus en een honkslag van Jason Jakobus. Dat gaf " powerhitters " Sigmar Eustacia en Chofi Simon de kans om de score op te voeren. Eustacia sloeg een honkslag waarop 2 punten binnenkwamen en vervolgens sloeg Simon de bal over de hekken wat nog eens 3 punten opleverde. SVW zat op rozen.

In de vierde inning was er nog meer home-run geweld te bewonderen, de jarige Mikel Vogels wist een bal over het hek te slaan en Kelvi Martinez deed dit het nog eens dunnetjes over wat een 11-1 tussenstand opleverde.

In de zesde inning deed Braves nog iets terug en wist een tussenstand 16-1 naar 16-7 te brengen, maar in de zevende inning was daar de genadeklap van SVW. Met de honken vol was het Khirstan Gibbs die het 17de punt binnen sloeg en zo het verschil naar 10 punten bracht wat het einde van de wedstrijd betekende.

Werpcijfers
Sherman Gario: 5 inningen 4-1-9-0
Vincent van Veen: 2 inningen 0-0-1-2

Slaggemiddeldes
Jason Jakobus: 4 uit 5
Sigmar Eustacia: 3 uit 3
Chofi Simon: 1 uit 2 ( home-run )
Mikel Vogels: 1 uit 5 ( home-run )
Kelvi Martinez: 1 uit 4 ( home-run )
Curtis Duinkerk: 1 uit 1
Brian Mattson: 1 uit 2
Marlison Martina: 2 uit 4
Beer Berkenfeld: 1 uit 3