donderdag 16 juli 2020

K Kunst & cultuur

Galerie Bieb bied podium voor jonge kunstenaars

Wassenaar - Op 21 mei 2016 vond de officiële opening van Galerie Bieb plaats, een galerie in bibliotheek in vestiging Wassenaar. Ruim opgezet en met gerichte spotverlichting, biedt de exporuimte plek aan ongeveer vijftien werken van gemiddelde grootte.

Met Galerie Bieb wil de bibliotheek een podium bieden aan zowel jonge kunstenaars, nieuwkomers en lokale, meer gevestigde schilders en zo bijdragen aan de bibliotheek als openbare, culturele ontmoetingsplek waar iedereen welkom is om te kijken, te lezen en te leren. Een bolwerk van cultuur in de gemeente Wassenaar en daarbuiten, en een plek waar uitwisseling centraal staat.

Onze openingsexpositie betreft het werk van de Syrische kunstenaar Raafat Ballan (1990). Ballan woonde achtereenvolgens in Damascus, Wageningen en Amsterdam en schildert - onafhankelijk van zijn verblijfssituatie - iedere dag. Wat hij schildert zijn de observaties van vluchtige ontmoetingen, van mensen onderweg in treinen en bussen die per toeval tijd met elkaar doorbrengen. In die tijd probeert hij de verschillende gezichtsuitdrukkingen van zijn medemens samen te vatten tot
één beeld: een gezicht waarin twijfel, verveling, waakzaamheid of verwachtingen samenkomen in een blik. Ballan doet dat in zijn typische expressieve stijl en warm kleurenpalet.

Het werk is nog tot en met juli te bezichtigen. Hierna volgen tweemaandelijks nieuwe exposities.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief