woensdag 23 juni 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar hervatten het seizoen met een zege

Wassenaar - De honkballers van SV Wassenaar zijn de 2de seizoenshelft begonnen met een zege, in Utrecht werd UVV met 15-3 verslagen. De zomerstop is voorbij voor SVW, de koploper in de 1ste klasse begon de 2de seizoenshelft met een inhaalwedstrijd tegen UVV

De mannen van coach Eugene Henson waren het scoren niet verleerd en dat bleek meteen al in de 1ste inning Rodys Martinus kwam met 4-wijd op het 1ste honk en stal vervolgens het 2de honk waarna hij door Jason Jakobus werd binnengeslagen die zelf ook nog de thuisplaat bereikte wat een 2-0 voorsprong betekende voor SVW. Sherman Gario leidde de Wassenaarse verdediging en deed dit uitstekend in 6 1/3 inning stond hij slecht 3 punten toe,Hij werd hierin gesteund door uitstekend veldwerk van o.a. Kelvi Martinez met een prachtige vangbal. UVV verdedigde zich kranig tegen de slagploeg van de bezoekers maar kon toch niet voorkomen dat SVW langzaam aan een voorsprong bouwde.

Nadat Marlison Martina in de 2de inning binnen kwam door een mooie 2-honkslag van Curtis Duinkerk. En in de 3de inning Sigmar Eustacia door Erwin van der Schrier werd binnengeslagen stond en een comfortabele 5-0 op het scorebord. UVV sprokkelde toch wat puntjes bij elkaar en zo kwam het in de 6de inning een beetje terug tot 5-3 nadat SVW in 4de en 5de inning niet tot score was gekomen.

Inmiddels had Vincent van Veen het werpen overgenomen en zorgde ervoor dat alle Utrechtse hoop op een goed resultaat de kop ingedrukt werd hij werd daar in mede geholpen door catcher Beer Berkenfeld die een loper op het 3de honk uitgooide.

In de 7de inning deelde SVW de genadeklap uit en tilde de score van 5-3 naar 15-3, een score die niet meer in gevaar kwam door het goede veldspel van Marlison Martina die met een schitterend dubbelspel de wedstrijd beëindigde.

SVW staat door deze zege nog altijd aan kop in de 1ste klasse

Werpcijfers:

  • Sherman Gario: 6 1/3 inning 2-3-9-0
  • Vincent van Veen: 1 2/3 inning 0-0-1-0

Slaggemiddelde:

  • Rodys Martinus: 1 uit 3
  • Sigmar Eustacia: 1 uit 2
  • Mikel Vogels: 1 uit 1
  • Marlison Martina: 2 uit 4
  • Curtis Duinkerk: 3 uit 5
  • Beer Berkenfeld: 2 uit 3
  • Khirstan Gibbs: 1 uit 1