dinsdag 11 mei 2021

A Algemeen

Verkeersmaatregelen Tinadagen 2016

Wassenaar - Op zaterdag 24 en zondag 25 september vinden de Tinadagen plaats in attractiepark Duinrell in Wassenaar. Net als voorgaande jaren is er voor gekozen om de Tinadagen op twee dagen te laten plaatsvinden, om zo de bezoekersstroom te spreiden. Ondanks de vele verkeersmaatregelen die de gemeente samen met Duinrell, de politie en Rijkswaterstaat neemt, is verkeershinder in Wassenaar onvermijdbaar. Houdt u daarom zaterdag 24 en zondag 25 september tussen 09.00 en 13.00 uur rekening met extra reistijd in en om Wassenaar.

Om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen en de duur van de verkeershinder zo kort mogelijk te houden, worden de volgende maatregelen genomen:

  • Op rotondes en kruispunten richting Duinrell worden verkeersregelaars ingezet.
  • Op beide dagen zet Duinrell pendelbussen in tussen Den Haag Centraal Station en Duinrell. De bussen krijgen ontheffing om over de Jagerslaan te rijden.
  • Op het moment dat er filevorming ontstaat tot aan de rotonde met de Van Zuylen van Nijeveltstraat/Van Oldenbarneveltweg, worden langs de N44 tekstwagens ingezet. Het verkeer wordt dan via afrit 8 (Leiden) en de N206 naar Duinrell verwezen. Tegelijk hiermee krijgt het verkeer vanuit Den Haag richting Leiden langer groen licht op de kruisingen Rijksstraatweg/Lange Kerkdam en Rijksstraatweg/Rozenweg.
  • Als het verkeer op de N44 na inzet van de tekstwagens alsnog vastloopt, worden er verkeersregelaars ingezet op de kruisingen Rijksstraatweg/Lange Kerkdam en Rijksstraatweg/Rozenweg.