zaterdag 25 september 2021

S Sport

Honkballers S.V. Wassenaar winnen van Braves

Wassenaar - De honkballers van S.V. Wassenaar hebben de lastige uitwedstrijd tegen Braves omgezet in een zege, het werd 12-9. Na het kampioensfeest van vorige week stond er gewoon weer een competitiewedstrijd op het menu voor de honkballers van SVW, in Gouda werd er gespeeld tegen Braves dat de 3de plaats op de ranglijst inneemt. Aanvoerder van de thuisploeg Martijn Rouss bied de kampioen uit Wassenaar voor de wedstrijd een fles champagne aan voor het behaalde kampioenschap.

SVW komt als vanouds sterk uit de startblokken Curtis Duinkerk slaat een 2-honkslag en word door Sigmar Eustacia binnengeslagen, Mikel Vogels slaat hierna een 3-honkslag waardoor Eustacia over de thuisplaat komt, met een opofferingsslag zorgt Erwin van der Schrier voor een 3-0 tussenstand. De 2de en 3de inning leveren slecht 1 punt op voor de mannen van coach Eugene Henson mede door goed veldwerk van de thuisploeg. In de 4de inning komt korte stop Marlison Martina door een honkslag op het eerste honk om vervolgens het 2de te stelen, Khirstan Gibbs slaat hierna ook een honkslag maar door een foute aangooi op het 2de honk kan hij zijn snelheid gebruiken en scoren.

Startende werper Sherman Gario had z'n handen vol aan de slagmensen van Braves die de scoren van Wassenaar met gelijke munt terug betaalde en zo de gehele wedstrijd de kampioen op de hielen bleven zitten. De beste inning van SVW was de 7de Sigmar Eustacia was door een veldfout op het honk gekomen en net als in de 1ste inning was het Mikel Vogels die hem liet scoren, dit maal met een 2-honkslag. Vogels kon zelf ook scoren door nog een 2-honkslag dit maal van de knuppel van Erwin van der Schrier. Het 10de Wassenaarse punt werd gescoord door Harvin Gumbs die door Brian Mattson werd binnengeslagen.

In de 6de inning word Sherman Gario op de heuvel vervangen door Vincent van Veen, van Veen krijgt nog wel 1 punt tegen maar kan de Wassenaarse overwinning veilig stellen met z'n arsenaal van draaiende ballen.

Na de wedstrijd maken de spelers van Braves in een erehaag voor de kampioenen uit Wassenaar een gebaar dat door de Wassenaarsers zeer gewaardeerd werd.

Aanstaande donderdag om 19:30 speelt SVW in Dordrecht op het veld van Hawks een inhaal wedstrijd tegen Blue Birds.

Werpcijfers:

  • Sherman Gario: 5 2/3 inning 1-1-11-1
  • Vincent van Veen: 3 1/3 inning 1-0-4-1

Slaggemiddeldes:

  • Sigmar Eustacia: 3 uit 5
  • Mikel Vogels: 2 uit 5
  • Erwin van der Schrier: 2 uit 4
  • Kelvi Martinez: 1 uit 1
  • Khirstan Gibbs: 2 uit 3