dinsdag 18 mei 2021

S Sport

WZK Waterpolo C-Jeugd begint veelbelovend aan de competitie

Wassenaar - Op zaterdag 17 september ging de competitie van start voor de waterpolojongens C, uitkomend in de competitie voor jongens t/m 15 jaar . De verwachtingen waren niet heel hoog gespannen, het team was over gegaan van de D- naar de C-competitie en misschien waren dat wel veel grotere jongens en sterkere teams... Aangekomen in zwembad de Plas bleken het inderdaad grotere, stevigere jongens te zijn. De oogjes gingen al wat naar beneden hangen (“het wordt toch niet zo’n wedstrijd waarin ze ons gaan inmaken...”). Met nog een peptalk van de coach gingen de jongens het water in en meteen werd al duidelijk: WZK hoefde zeker niet onder te doen voor de Plas!

Met groeiend zelfvertrouwen gingen ze er tegen aan en wat bleek: er kon met ruime cijfers worden gewonnen! De eerste periode was het 2-3 voor WZK, met prachige doelpunten. Daarna konden de Wassenaarders uitlopen tot maar liefst 3-10 in de tweede periode. In het derde partje moest ook Jasper de keeper aan de bak en probeerde de Plas iets terug te doen. Met 6-12 ging men het laatste partje in. Gelukkig konden de WZK’ers het volhouden en werd de eindstand op 7-13 bepaald.

Zaterdag 1 oktober werd er in Sassenheim gespeeld. De eerste periode lieten ze zich overrompelen door de snelheid en kracht. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de WZK’ers steeds beter in het spel. Er werd door het gehele team hard gewerkt, goed verdedigd en samengewerkt waardoor mooie kansen ontstonden en die steeds beter omgezet konden worden in doelpunten. Kreeg WZK in het eerste partje nog een achterstand van 4-0 te verwerken,de overige periodes kregen de jongens in de gaten hoe ze het moesten aanpakken, waardoor ze in de overige perioden nog tot 5 maal tot scoren kwamen en Sassenheim 4 keer. Zo werd de uitslag 13-7. Een leerzame wedstrijd die erg leuk was om naar te kijken bovendien! Met een keurige 3e plaats in de competitie is het een veelbelovende start geworden. De komende periode zal er hard getraind worden en wie weet waar ze op 30 oktober toe in staat zijn bij de volgende wedstrijd!