zaterdag 25 mei 2019

E Events

Dag van de mantelzorg 2016

Wassenaar - In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op naasten, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks rond 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Hobby’s en sociale contacten lijden hier soms onder.

Op 12 november worden mantelzorgers uit Voorschoten en Wassenaar feestelijk onthaald bij La PLace in Duinrell te Wassenaar. Het thema van de dag is dit jaar “Mantelzorg doe je samen!”
Het programma duurt van 12.00 – 15.30 uur en bestaat uit een gezellige mantelzorg lunch, een workshop “loskomen van het zorgen” en de wethouders van beide plaatsen zullen het mantelzorgbeeldje uitreiken. Maar deze dag is voornamelijk bedoeld om elkaar te ontmoeten en mantelzorgmomenten met elkaar te delen.

Kent u een mantelzorger of bent u zelf mantelzorger, meldt u dan, tot 2 november, aan bij:
Voor Elkaar, Mieke Klein, 071 561 9001 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
SMOW, Remke van Rooden, 070 511 06 48 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertorial

Monuta 500px

Bijzonder afscheid regelen?

Het voorbereiden van een uitvaart is een emotioneel traject. In een relatief korte tijd moet er veel geregeld worden. Een periode waarin eigenlijk tijd en aandacht voor het verlies centraal moet staan. Bij Monuta proberen we het traject zo prettig en waardig mogelijk te laten verlopen. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u graag in deze moeilijke periode. We nemen u de zorg uit handen, zodat u rustig afscheid kunt nemen. Lees meer.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief