vrijdag 18 juni 2021

E Events

Dag van de mantelzorg 2016

Wassenaar - In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op naasten, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks rond 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Hobby’s en sociale contacten lijden hier soms onder.

Op 12 november worden mantelzorgers uit Voorschoten en Wassenaar feestelijk onthaald bij La PLace in Duinrell te Wassenaar. Het thema van de dag is dit jaar “Mantelzorg doe je samen!”
Het programma duurt van 12.00 – 15.30 uur en bestaat uit een gezellige mantelzorg lunch, een workshop “loskomen van het zorgen” en de wethouders van beide plaatsen zullen het mantelzorgbeeldje uitreiken. Maar deze dag is voornamelijk bedoeld om elkaar te ontmoeten en mantelzorgmomenten met elkaar te delen.

Kent u een mantelzorger of bent u zelf mantelzorger, meldt u dan, tot 2 november, aan bij:
Voor Elkaar, Mieke Klein, 071 561 9001 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
SMOW, Remke van Rooden, 070 511 06 48 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.