donderdag 09 december 2021

S Sport

Amsterdam Marathon-feest voor WZK Tri-Team

Wassenaar - Afgelopen zondag 16 oktober was het D-Day, oftewel Raceday voor de grote afvaardiging van WZK Tri-Team die onder de bezielende leiding van Tineke de Groot waren klaargestoomd voor de hele en de halve marathon. Al vroeg togen ze naar Amsterdam, niets aan het toeval overlatend om dan eindelijk maar “gewoon” te doen waar ze al zo lang voor in training waren geweest!

Vele supporters in de vorm van familie en Tri-Team vrienden, waren gekomen om de lopers aan te moedigen. Om 9.30 klonk (eindelijk) het verlossende startschot en konden Caroline van Weerlee, Fleur Sytsema, Monique Broere, Tineke de Groot, Ronald Sijsenaar, Bas van Staalduinen en Wil Grim er tegenaan. Een marathon kan niet licht worden opgevat, vele trainingsuren waren er aan voorafgegaan maar ook een voedingsplan en een haast wetenschappelijke analyse van de mogelijkheden en prognoses voor iedereen.

De eerste kilometers waren een feestje. Niet te hard van start, maar best moeilijk als je eindelijk mag gaan! De supporters stonden op diverse punten langs de route. De Tri-Team vlag was een mooi herkenningspunt. De sfeer was uitermate goed en de lopers hielden allemaal zo lang mogelijk een mooie glimlach op het gezicht als ze langs de supporters kwamen. In het tweede deel werd het voor iedereen zwaarder, en sommigen moesten in het laatste stuk een aanval van de beruchte man met de hamer zien te pareren. Dit is iedereen heel goed gelukt, op ieders eigen manier, soms heel vlak en soms met pieken en dalen, is het gelukt de finish te halen! Om 13.30 startten onze halve marathonners: Richard de Smit, Monique Bos-van Herk, Merit van Muylwijk en Rob van Vegten gingen hun race beginnen. Pijntjes en ziekte werd vergeten, allemaal gingen ze er voor! Voor hun was het op deze prachtige bijna zomerse dag bikkelen in de zon maar wat deden ze het allemaal goed! Ook hier lukte het om onder aanmoediging van een aantal supporters naar volle tevredenheid de finish te bereiken! WZK Tri-Team is enorm trots op al deze fantastische prestaties en feliciteert alle lopers!

Tijden Marathon:
Caroline van Weerlee: 4.24.25
Tineke de Groot-Schröeder: 3.50.42
Wil Grim : 3.52.50
Ronald Sijsenaar: 4.10.55
Bas van Staalduinen: 4.00.51
Fleur Sytsema-Geerlings 4.01.23
Monique Broere 4.09.00

Tijden halve marathon:
Rob van Vegten: 2.07.37
Richard de Smit : 1.25.13 (PR)
Merit van Muijlwijk: 2.16.10
Monique Bos-van Herk: 2.16.51