dinsdag 26 oktober 2021

P Politiek

Gemeente geeft gratis zwemkaarten aan minimagezinnen

Wassenaar - In het kader van Wereldarmoededag geven de gemeenten Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar gratis zwemkaartjes weg aan gezinnen die het anders niet kunnen betalen. Inwoners van Wassenaar mogen met het hele gezin een dagje genieten in Het Sterrenbad tijdens de herfstvakantie. De dagje zwemmen wordt mede mogelijk gemaakt door het Sterrenbad. Want iedereen moet mee kunnen doen!

In Wassenaar worden de zwemkaartjes uitgedeeld in de voedselpakketten van de voedselbank Wassenaar en via SMOW en Vluchtelingenwerk Wassenaar. Wethouder Inge Zweerts de Jong (Werk en Inkomen): “Een dagje zwembad is voor een gezin die het financieel moeilijk heeft niet vanzelfsprekend. Met deze kleine bijdrage kunnen ze nu zonder een afweging te maken gewoon genieten als gezin van een dagje zwembad.”

“Het is belangrijk dat de gemeente en organisaties als SMOW, Vluchtelingenwerk en de voedselbank nauw samenwerken,” aldus wethouder Zweerts de Jong. “Gezamenlijk kunnen we meer mensen ondersteunen die het financieel zwaar hebben. De gemeente heeft verschillende regelingen voor mensen met een laag inkomen, maar er wordt nog onvoldoende gebruik van gemaakt. Via bijvoorbeeld SMOW willen we meer bekendheid geven aan deze regelingen.” De gemeente helpt inwoners met een laag inkomen met diverse regelingen onder de noemer ‘Iedereen doet mee!’

Minimaregelingen
Het aanbieden van het dagje zwemmen is onderdeel van het minimabeleid. De gemeenten Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Wassenaar hebben regelingen om mensen met een minimuminkomen volwaardig te laten deelnemen aan de samenleving. Er zijn onder andere verschillende regelingen voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Ook voor het nieuwe schooljaar kunnen de regelingen (weer) aangevraagd worden. Meer informatie over de regelingen en het aanvragen hiervan vindt u op www.lv.nl/werkeninkomen.