zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 46 2016

Wassenaar - Heb jij wat tijd beschikbaar om te investeren in mensen of dieren met een hulpvraag, of in een goed doel, in een evenement of in bijv. cultuurbehoud? Omdat je bijv. net gepensioneerd bent, “in between jobs” bent, part time werkt, of omdat de kinderen de deur uit zijn? Als vrijwilliger kun je heel veel betekenen voor anderen of de samenleving. De honderdduizenden vrijwilligers die actief zijn in ons land, zorgen ervoor dat onze kwaliteit van leven op peil én betaalbaar blijft. En vrijwilligerswerk staat bovendien heel goed op je CV en het geeft veel voldoening. Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW), waar je steeds zo’n 100 uitstaande vacatures in Wassenaar e.o. treft. Ontdek de vrijwilliger in jezelf.

* Bij Het Raamwerk in Katwijk wonen mensen met een lichamelijk beperking. Sommigen zijn op zoek naar een Maatje (vacaturecode A 036) om een hobby mee te delen. Ga jij zo nu en dan met hen winkelen, wandelen, kaarten, koffie drinken enz.? Ook zoekt het Raamwerk mensen die het mogelijk willen maken voor bewoners om te gaan zwemmen. Help jij hen in en uit het water en zorg jij ervoor dat zij veilig en plezierig kunnen zwemmen (vacaturecode E 021)? Voorkom dat mensen met een beperking in een isolement raken.
* Stichting Wassenaarse Zorgverlening zoekt Chauffeurs (vacaturecode C 009) die 1 vaste dag in de week cliënten met een rolstoel naar en van hun bestemming (zwembad, winkelcentrum, groepsuitje) willen rijden. Ook zgn. oproepchauffeurs zijn zeer welkom. Training voorzien.
* St. Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar zoekt voor haar cliënten Administratieve Hulp (vacaturecode B 072). Wil jij dorpsgenoten administratieve hulp bieden (post, archivering, formulieren, contact met instanties enz.). Ook Financiële Hulp (vacaturecode B 073) is gevraagd. Help dorpsgenoten hun huishoudboekje op orde te krijgen/houden. Je maakt een wereld van verschil.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk in onze gemeente, in de Van Heeckerenstraat 2, bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl. Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij het gemeentehuis of de bibliotheek.

Ondersteuning nodig voor jouw club, vereniging of goede doel?
Op donderdag 24 november van 19.15-22.00 uur organiseert de Vrijwilligerscentrale een gratis “Informatieavond Fondsenwerving en Crowdfunding” in De Warenar, Kerkstraat 75. Verschillende fondsen zullen die avond uit de doeken doen wat zij (financieel) voor vrijwilligersorganisaties - zoals clubs, sport- en buurtverenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties - kunnen betekenen. Maar ook particulieren met goede ideeën voor het algemeen belang zijn welkom. VCW organiseert deze bijeenkomst aangezien gebleken is dat bij veel organisaties en particulieren onbekend is wat de aanwezige fondsen voor hen kunnen betekenen. De zich presenterende fondsen zijn: Fonds 1818, Rabo Stimuleringsfonds, Oranjefonds, Voor je Buurt en MAEXchange. De avond wordt afgesloten met de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek met vertegenwoordigers van deze fondsen. Aanmelden via www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of coördinator Jolande de la Rambelje via 06-16678817.