donderdag 09 juli 2020

A Algemeen

Adelberters tonen maatschappelijk engagement in Utrecht

Wassenaar - Op vrijdag 11 november was de eerste voorronde van het NK debatteren voor scholieren, hét debattoernooi in Nederland voor leerlingen uit de bovenbouw van de havo en vwo. Dit vond plaats bij het Stedelijk Gymnasium in Utrecht. Met een team van vijf debaters, Rianna van Egmond, Julia van den Nieuwendijk, Sammy Steenvoorden, Selin Tektas en Bram Steenbergen, en een leerling-jurylid, Tim van de Ent, heeft het Adelbert voor de derde keer meegedaan.

En dit keer met mooi resultaat: het team werd 19e van de 40 deelnemers! Twee debatten werden overtuigend gewonnen, één werd nipt verloren. Vooral het improvisatiedebat, met slechts 20 minuten voorbereidingstijd, verliep erg goed. Dit debat ging over de stelling: steunbetuigingen van beroemdheden aan politici zijn slecht voor de democratie. Een actuele stelling, waarbij het heel duidelijk wordt dat debatteren juist ook vraagt dat je nadenkt over de wereld om ons heen.

De leerlingen van het debatteam hebben vrijdag laten zien dat ze dit kunnen. Daarbij kunnen ze presenteren, argumenteren en improviseren. Bravo!

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief