vrijdag 17 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 47 2016

Wassenaar - Vrijwilligerswerk doe je omdat je mensen of dieren met een hulpvraag of bijv. een goed doel of evenement wilt steunen. Maar vrijwilligerswerk doe je ook een beetje voor jezelf. Om bijv. ervaring op te doen of juist om kennis over te dragen, om nieuwe mensen te leren kennen of om een gat in je CV te voorkomen. Over een ding zijn vrijwilligers het eens: Het is ontzettend leuk om te doen. Veel organisaties, clubs en evenementen drijven op vrijwilligers. Of het nu een voetbaltoernooi, een expositie, de intocht van Sinterklaas of de Rolstoelvierdaagse is: Vrijwilligers maken het verschil! Welke vrijwilliger schuilt in jou?

Bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar, het steunpunt voor vrijwilligerswerk, vind je steeds zo’n 100 openstaande vacatures in Wassenaar en omgeving. Zo is er plaats voor bijv. klussers bij diverse organisaties en vraag naar bestuurders en administratieve ondersteuning. Je kunt zo aan de slag in de natuur of helpen bij tuinonderhoud of de zorg voor dieren. Of steek energie in een sportclub, bijv. als zweminstructeur, of leer nieuwe Nederlanders fietsen. Organiseer een evenement of assisteer in plaatselijke musea. Zet je in voor onze brandweer of reddingsbrigade of help mee bij een collecte of andere manieren van fondsenwerving voor een goed doel. Ga aan het werk bij ons lokale radiostation of help belangenverenigingen met hun voorlichtingstaken. Draai mee met bijv. een telefonische hulpdienst die mensen in psychische nood te woord staat. Word Maatje. Bezorg ouderen, zieken of gehandicapten een onvergetelijke dag of vakantie. Help mensen met een beperking meedoen in de samenleving door bijv. samen met hen te koken of bezorg een gezonde maaltijd bij zelfstandig wonende ouderen. Voorkom eenzaamheid door bijv. af en toe iets leuks met ouderen of mensen met een beperking te ondernemen of een praatje te maken. Lees kinderboeken voor in onze bibliotheek of zet je in voor de Wassenaarse Voedselbank.

Kortom, er is volop keuze en voor iedereen een passende vrijwilligerstaak. Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale en ontdek de vrijwilliger in jezelf. Van Heeckerenstraat 2, tel. 511 31 33, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Vraag naar de vacaturemappen bij de Bibliotheek of het Gemeentehuis.

Geld voor jouw goede idee?
Veel fondsen stellen, onder voorwaarden, geld beschikbaar voor goede ideeën van organisaties en/of particulieren. Wil je weten welke ideeën in aanmerking komen voor een mogelijke bijdrage uit verschillende fondsen? Kom naar de gratis “Informatieavond Fondsenwerving en Crowdfunding” die de Vrijwilligerscentrale organiseert op 24 november van 19.15-22.00 uur in de Warenar, Kerkstraat 75. Vertegenwoordigers van Fonds 1818, Rabo Stimuleringsfonds, Oranjefonds, Voor je Buurt en MAEXchange vertellen wat zij evt. voor jouw project kunnen betekenen. Meer informatie en aanmelden bij office@vrijwilligerscentralewassenaar of via 06-16678817.