zondag 17 oktober 2021

P Politiek

Burgemeester Jan Hoekema neemt afscheid van ambassadeurs

Wassenaar - Van Letland tot Canada. Burgemeester Jan Hoekema heeft donderdag 5 januari 2017 afscheid genomen van ruim 50 leden van het Corps Diplomatique. Dit deed hij tijdens een informele bijeenkomst op zijn kamer in Raadhuis De Paauw.

Dorp met een sterk internationaal karakter
Als burgemeester van een dorp met een sterk internationaal karakter, heeft Jan Hoekema altijd geïnvesteerd in een goede relatie met de verschillende leden van het Corps Diplomatique. Jan Hoekema: “Ik ben er trots op dat Wassenaar Expat hotspot van Nederland is. Ik vind het belangrijk dat de expats die voor Wassenaar kiezen, zich ook echt thuis voelen in ons unieke familiedorp. Daarom zet de gemeente in op een gezonde onderlinge verbinding tussen al onze inwoners, zoals laatst nog in ons Raadhuis de Paauw, tijdens onze culturele lezing over de Amerikaanse Verkiezingen”.

‘Win-win’ situatie
Expats geven Wassenaar kleur, daarover zijn veel Wassenaarders het eens. Denk bijvoorbeeld aan de residenties die tijdens de Open Monumentendag de deuren openden voor het publiek. Maar ook het feestelijke Halloween in oktober. Ook expats zetten zich in voor het vrijwilligerswerk in het dorp. Bovendien leveren ze een substantiële bijdrage aan de lokale economie. Ze kopen of huren een huis, doen hier hun boodschappen, gaan ’s avonds na het werk nog even een hapje eten in het dorp met het gezin, ze doen zaken met lokale adviseurs en brengen hun kinderen op zaterdag naar de voetbal.

Jan Hoekema: “Er is hier sprake van een echte ‘win-win’ situatie. Het is belangrijk voor onze inwoners, de ondernemers en onze verenigingen, dat we ook de komende jaren blijven investeren in een gezond expatklimaat. Zo zorgen we ervoor dat internationale bedrijven en hun medewerkers voor Wassenaar blijven kiezen.”