maandag 06 december 2021

K Kunst & cultuur

Eerste expositie in 2017 bij Galerie in de Molen

Wassenaar - Werk van Sophie Boeschoten, Lotte Teussink en Dennis Luijer. 14 januari t/m 12 februari. Sinds een aantal jaren biedt de Kunstgroep Wassenaar jonge en/of beginnende kunstenaars de gelegenheid om samen de eerste tentoonstelling van het jaar te openen. Laat u als kunstliefhebber, kunstenaar of geïnteresseerde verrassen door hun verfrissende kijk, talent en gave om visueel te scheppen. De expositie zal zaterdag om 16.00 uur geopend worden. U bent van harte welkom!

Sophie Boeschoten voltooide in 2016 haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in den Haag. Daarvoor volgde zij een master Icoon schilderen in Tbilisi, Georgië. “Als kind dacht ik dat ik van een andere wereld kwam. In kleine schriftjes legde zij die wereld vast.” Nu zij volwassen is, put Sophie voor haar tekeningen en 3-D schilderijtjes nog steeds veel verbeeldingskracht uit die andere wereld. Daarnaast haalt zij inspiratie uit kleine dagelijkse gebeurtenissen en persoonlijke belevenissen, die zij verbeeldt in surrealistische verhaaltjes. Haar werk is erg associatief. Zij laat de kijker zelf beslissen over de inhoud hiervan. Voor haar werk maakt Sophie gebruik van verschillende technieken en media. Restmaterialen en toevallige vondsten verwerkt zij in haar 3-D schilderijtjes. Sophie werkt met grote precisie en veel aandacht. Dit maakt haar werk tijdrovend, maar tevens zeer persoonlijk.

Lotte Teussink studeerde Fine Arts in Engeland en in Rotterdam. Daarna fluit klassieke muziek aan het Conservatorium. Scandinavië heeft Lotte’s speciale interesse. Zij verbleef er een aantal malen voor langere tijd op kunstresidenties. De landschappen daar ademen onbeschrijflijke stilte. De weidsheid en dichte bossen leveren nieuwe verhalen en beelden voor haar schilderijen. Een mooie symbiose tussen realiteit en sprookjeswereld zien we in de schilderijen die Lotte in de Wassenaarse galerie exposeert. Sprookjesachtig, surrealistisch, vaak zeer kleurrijk, maar tegelijk ook tragisch en donker. Haar figuren met grote ogen zijn heel herkenbaar, maar hebben ook iets ongrijpbaars. Lotte’s scherpe oog voor detail zien we terug in het gebruik van kleurrijke patronen. Een filmpje op haar website laat zien hoe haar precies geschilderde schilderijen tot stand komen. Sferische muziek onderbouwen dit proces. Lotte, een veelzijdige kunstenares, die altijd aan het tekenen en schilderen is!

Dennis Luijer, opgeleid als Industrieel ontwerper aan de TU Delft treedt op deze expositie voor het eerst officieel naar buiten als beeldend kunstenaar. “In mijn dagelijkse werk maak ik schetsen. De schetsen zijn een reflectie van een zoektocht naar richting gevende beelden. Beelden die mensen verbinden en bewegen op weg naar vernieuwing”. Al meer dan 20 jaar vertaalt Dennis moeilijke situaties en complexe relaties tussen mensen en organisaties naar simpele herkenbare beelden. Het verschil tussen de huidige situatie en het wenselijke doel welke allebei los van elkaar zichtbaar worden gemaakt, levert een lijn op. In zijn zoektocht naar het vormgeven van processen, stuitte Dennis op Ensõ. Een spiritualistische oefening, waar vanuit een ZEN Boeddhistisch perspectief één vloeiende lijn wordt getrokken. Deze lijn vertegenwoordigt een proces. Het grote beeld op deze tentoonstelling bestaat uit lijnen in deze techniek getrokken, de kleine beelden zijn onderdelen uit de vele praatplaten.

Zaterdag en zondag zijn de kunstenaars in Galerie in de Molen aanwezig.
Vrijdag 20 januari is er Kunstcafé om 17.00 uur. De kunstenaars vertellen dan over hun werk en hoe het tot stand komt.