zaterdag 25 september 2021

A Algemeen

Word Vrijwilliger! Week 4 2017

Wassenaar - “Wat je geeft is wat je krijgt” zeggen ze wel eens. Heb jij al ervaren hoeveel voldoening het geeft om een paar uur per week of bijv. een dagdeel per maand in anderen of de samenleving te steken? Je maakt voor veel mensen of vrijwilligersorganisaties een groot verschil. Heb jij de vrijwilliger in jezelf al ontdekt? Ga vrijblijvend langs bij de Vrijwilligerscentrale en ervaar wat jij voor een ander kunt betekenen. Of doe eenmalig mee met de grootste landelijke vrijwilligersactie in ons land NLdoet op 10 en 11 maart a.s. . Kijk op www.nldoet.nl of er een goed project in de buurt is waar je een dag(deel) in wilt investeren. Alleen, of samen met je familie, buren, team of collega’s. Maak de wereld om je heen een beetje mooier. Word vrijwilliger.

* (Sport)clubs en verenigingen kunnen altijd extra ondersteuning gebruiken. Scoutingvereniging Van Woesik is op zoek naar een organisatorisch talent. Ben jij die administratief sterke man of vrouw die de club komt versterken als Bestuurssecretaris (vacaturecode B 098). Zodat kinderen met elkaar mooie avonturen in de natuur en op het water kunnen blijven beleven.
* Hou je van dieren en mensen? Zorgvilla Owercare zoekt een opgeruimde hondenkenner en –liefhebber (vacaturecode D 033) die zo nu en dan met de hond en een kleine groep bewoners van deze zorginstelling een wandeling wil gaan maken.
* Sommige kinderen van 5-18 jaar kunnen om uiteenlopende redenen wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Vitalis zoekt Maatjes (Vacaturecode A 062) die eens in de week dit extra steuntje willen geven aan een kind in Wassenaar (knutselen, praten, luisteren, wandelen, sporten, uitstapje). Je maakt een wereld van verschil.
* Zorginstelling Florence Duinstede kan altijd extra versterking gebruiken bij de verzorging van hun oudere cliënten. Wil jij wekelijks een van de maaltijden komen opluisteren als Maaltijdvrijwilliger (vacaturecode A 032) of in de huiskamer de Gastvrouw-/Gastheerrol (Vacaturecode A 031) vervullen? Aandacht doet wonderen voor mensen met dementie.

Meer weten over deze of een andere vacature in het vrijwilligerswerk? Ga langs bij de Vrijwilligerscentrale in de Van Heeckerenstraat en bekijk de ca. 100 uitstaande vacatures in Wassenaar en omgeving. Bel 511 31 33 of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Kijk op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl Openingstijden ma t/m vr van 09.30-12.00 uur. Op vrijdag van 10-12 uur heeft de Vrijwilligerscentrale inloopspreekuur in de Bibliotheek. Of vraag naar de vacaturemappen op het gemeentehuis of bij de bibliotheek.

Nieuwe locatie voor Repair Café!

Elke 2e woensdag in de maand (eerstvolgende keer 8 februari) van 13.30 tot 16 uur
is er Repair Café. Ditmaal op een nieuwe locatie bij Middin aan de Haven, Haven 69 in Wassenaar. Hier krijgen kapotte spullen weer een nieuwe kans met de kundige hulp van onze medewerkers. Snoertje los? Lamp kapot? Staafmixer defect enz. enz? Geef spullen een tweede leven voor een symbolische bijdrage van 5 euro. Bespaar jezelf kosten en zorg tegelijkertijd voor vermindering van de hoeveelheid afval. Goed voor jouw portemonnee en goed voor het milieu.