dinsdag 21 september 2021

K Kunst & cultuur

“IK ADEM BLOEMEN“

Wassenaar - Zaterdag wordt deze nieuwe tentoonstelling in Galerie in de Molen om 16.00 uur feestelijk geopend door de heer H.N.T. Koster, landschaps- architect en voormalig directeur van de Keukenhof.

Met het thema “BLOEMEN” zijn vele kunstenaars – allen lid van de Kunstgroep Wassenaar- aan het werk gegaan. Kom tussen medio februari en medio maart naar de galerie in de Windlustmolen om te zien hoe bloemen in al hun verschijningsvormen vertaald worden naar flinterdun porselein, robuust brons, sculpturen, doorzichtig glas en vergankelijk papier(mache). In houtsneden en grafiek worden bloemen in vloeiende lijnen vastgelegd, op schilderijen tref je levendige boeketten aan in dik aangezette verf, impressies van de eigen achtertuin tot abstracte kleurschakeringen in felle tinten. In vitrines liggen sieraden met blaadjes en bloemmotieven, zilver en stenen in zachte kleuren, collages samengesteld uit veelal gevonden en verweerde objecten naast realistische schilderijtjes die de natuur van Wassenaar en omgeving vastleggen met zijn rijkdom aan duinflora, polders en kleurrijke bollenvelden in het voorjaar.

Op deze expositie tref je werk aan van Dons van der Gronden- Deppe, Hans Gussekloo, Erik van ’t Hoff, Daisy Kimman, Stephanie Knage, Fifi van Leent, Goke Leverland, Elke Pichler, Annemieke van Rosmalen, Greetje Sieders, Ada Sier, Ria Sprenger, Mariska Toetenel, Ellen van Toor, Jolanda Verdegaal, en Brigitte Wawoe.

De kunstenaars zullen ook op zondag 19 februari in de galerie aanwezig zijn. Op vrijdag 24 februari is er weer Kunstcafé, aanvang 17.00 uur. De kunstenaars vertellen hoe hun werk tot stand komt. Hierna kunnen belangstellenden vragen stellen in een ongedwongen sfeer.