donderdag 29 juli 2021

E Events

Film reportage herdenking landing Franse commando's bij Wassenaarse Slag

Wassenaar - In de stromende regen in een ijzige striemende wind werden op maandag 27 februari j.l. de 6 gevallen "Fusilliers Marin ", die in de nacht van 27 op 28 februari 1944 landden en omkwamen bij de Wassenaarse Slag ten behoeve van onze vrijheid, herdacht.

Burgemeester Charlie Aptroot sprak de veteranen en alle aanwezigen toe. Ceremoniemeester Rob Mes deed verslag van de gebeurtenissen in de nacht van 27 op 28 februari 1944 en herdacht de gevallenen met het noemen van hun namen, geboortedata en datum van overlijden.

Vele Franse en Nederlandse veteranen stonden in hun druipend natte colberts in de houding , terwijl sommigen de dragers van het vaandel droegen moesten vasthouden, zodat deze niet met vaandel en al zou wegwaaien in de westerstorm.

Bovendien werden 6 Nederlandse militairen onderscheiden door de Franse kolonel Nogrette voor hun verdiensten in Mali en andere gezamenlijke Frans/Nederlandse operaties over zee.

Deze reportage wordt uitgezonden op Midvliet TV (ziggo kanaal 41) en Unity TV en is te bekijken op facebookpagina; @ trebolproducties