woensdag 12 mei 2021

S Sport

Softbal meiden zoeken nog soulmates!

Wassenaar - Het meidenteam van S.V. Wassenaar heeft zich ingeschreven in de competitie en er is een samenwerking met Catch om deze twee teams te laten softballen. Maar er is nog plek voor meiden vanaf 11 jaar. Als jij op de middelbare school zit en softballen leuk vindt, kom een keer meetrainen met ons team. Teamspirit, gezelligheid en een leuke pot softballen staat centraal in dit team.

Softbal is een sport voor meiden die niet bang zijn voor een bal. Slaan, gooien, rennen, vangen zijn bekende termen in de softbal wereld . Softbal is iets minder bekend dan honkbal maar lijkt er wel op. Het veld is kleiner en het spel is daardoor dynamischer. Zacht is de bal zeker niet, dus je moet het niet onderschatten.

In groep 7 heb je vast meegedaan aan het slagbal toernooi. Slagbal is de voorloper van softbal. Softbal wordt vaak op de middelbare school gespeeld tijdens de gymlessen. Dit heb je vast al een aantal keer gedaan. Hierbij maak je alvast een beetje kennis met het softballen. De techniek van gooien, vangen, slaan en ook honklopen komt van pas als je mee komt trainen. Maar mocht je dit nog niet beheersen geen nood dit komt allemaal in de trainingen aan bod. Softbal wordt bij S.V. wassenaar nog verder uitgediept dan op de school waarbij het iets meer lijkt op het slagbal van de basisschool.

Dit team heeft een jaar getraind om alvast de basis van het spel te leren. Doordat er niet genoeg meiden waren was het helaas niet mogelijk mee te doen in de competitie. Je hebt minimaal 9 meiden nodig om een wedstrijd te spelen. Wel hebben we afgelopen jaar veel geleerd en vooral hoe leuk het is om met elkaar te trainen en de activiteiten naast het softbal te doen. Zo hebben we sinterklaas gevierd en een high tea gehad. Teamspirit staat voorop.

Tijdens de trainingen zullen de vele onderdelen van het softballen worden uitgelegd en neem maar aan dat je steeds enthousiaster wordt om te spelen. Per week zie je jezelf beter worden.

Zodra het weer het toelaat gaan we buiten trainen, maar voorlopig trainen we nog in de zaal. Zondag om 10.30 in de Bloemcampschool.

Lijkt het je leuk om een keer mee te trainen met een leuke enthousiaste groep meiden, meld je dan aan voor een training op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom gewoon zondag 10.30 naar de Bloemcampschool.

We liked to see you at the ballgame!!!