dinsdag 26 mei 2020

S Sport

Wassenaar op karakter langs Oegstgeest

Wassenaar - De vrouwen van Wassenaar deden goede zaken. De ploeg van coach Leo Verkerk won in een spannend duel op Sportpark Kerkehout met 4-3 van Oegstgeest.

Makkelijk ging dat niet want de groen-witte brigade telde vele blessures. In de eerste helft kwam liet de thuisploeg het initiatief in de beginfase over aan Oegstgeest. Die ploeg scoorde het openingsdoelpunt. Wassenaar kwam terug in de 36e minuut. Aanvoerster Jet van Schie speelde zich prima vrij na aangeven van Peta Smith en schoot het leer in de touwen.

Tijdens de pauze de tactische aanwijzingen van strateeg Leo Verkerk en dat pakte goed uit. Wassenaar zette druk maar de ruimte was voor de snelle spitsen van Oegstgeest. Die maakten daar dankbaar gebruik van en kwamen opnieuw op voorsprong. De wil om voor de winst te gaan maximaal aanwezig bij Wassenaar en uit een schitterend genomen vrije trap bracht Suyenne Harreman de kemphanen weer op gelijke hoogte.

In de stromende regen nam de spanning toe. Het was wel een duel die in het tweede deel attractief en van hoog kaliber was want opnieuw kwam Oegstgeest via Fenneke Heimovaara op voorsprong.

Wassenaar kreeg het spel nu wel volledig onder controle en was in die fase conditioneel beter. Collectief werd Oegstgeest verder onder druk gezet. Het leer werd snel rondgespeeld via de vele schakels van de geoliede groen-witte machine. Prachtige bewegingen van Peta Smith op links en het noeste werken van Suyenne Harreman de basis voor de eensgezinde veerkrachtige inzet en souplesse. In de 71e minuut bracht Jet van Schie de stand weer in balans. Pressie voetbal van Wassenaar dat duidelijk de winst met de drie punten op Kerkehout wilde houden. In de 75e minuut maakte opnieuw Jet van Schie het verschil door de 4-3 in de touwen te schieten.

Coach Leo Verkerk was super trots op zijn meiden en maakte een groot compliment. Terecht uiteraard want de inzet was doorslaggevend voor het behaalde resultaat. ‘De spirit en eensgezindheid was optimaal in de tweede helft. Feller op de bal en druk naar voren’, aldus de humorvolle Verkerk die juist deze winst als geen ander koesterde.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief