Eerste kampioenen van Blauw Zwart bekend!!

11 april 20173 minute read

Wassenaar – Op een zeer vroege morgen reisde Blauw-Zwart J09-2 af naar Zoeterwoude. Vol spanning, want dit jonge fanatieke team wist dat bij winst het kampioenschap binnen zou zijn.

De start was fel, want de jongens van tegenstander Meerburg waren niet van plan het onze jongens zo maar in de schoot te werpen. Met Jef den Hollander startend als keeper wisten zijn medespelers Raoul Hababa, Oliver Dries, Roy Vermeer, Jesse Bos, Chris Koopman, Thomas van Dam, Nash Remmelszwaal en Arthur Pechkovskyy de aanvallen van Meerburg af te slaan. Als snel viel de eerste goal voor Blauw-Zwart. Na een mooi samenspel wist Arthur de bal hard en hoog tussen de palen te krijgen.

Meerburg liet zich niet uit het veld slaan en er volgde aanval na aanval, maar door de goede verdediging en een paar mooie reddingen van Jef, lukt het de tegenstanders niet te scoren. Opnieuw was daar een prachtige aanval van Blauw-Zwart en wist Raoul met een mooie actie zijn tegenspeler kwijt te raken en kon ook via zijn voet een goal worden gemaakt.
In de rust even bijtanken en de vervolgtactiek bespreken met trainer Martin Jasperse. Ook coaches Wouter en Ekron hielpen de jongens scherp te houden en hielden hen voor vooral in de tweede helft niet te verzwakken. Oliver deed in de tweede helft de keepershandschoenen aan en het vervolg kon beginnen. Snel spel en goed overzicht zorgden ervoor dat al snel opnieuw een goal viel voor de Blauwen. Dit keer was snelle Jesse die de bal tussen de palen deed belanden. Blijdschap niet alleen bij de jongens, maar vooral ook bij de meegereisde ouders langs de kant.

Na een rustige eerste helft voor Jef in het goal lukte het ook hem om de bal voorbij de keeper van de tegenstander te krijgen. Ondanks deze stand gaven de Meerburgers het echter nog niet op. Maar ondanks hun aanvallen lukte het ook Roy nog om door de verdediging heen te glippen en een schot van zijn voet te krijgen en de bal voorbij de keeper te laten gaan. Met een eindstand van 0-5 keerde Blauw-Zwart JO9-2 blij en als een ware kampioen terug naar de Schulpwei in Wassenaar alwaar zij werden opgewacht door een kleine feestcommissie. Met champagne en confetti werden zij toegejuicht.

Hierna mochten zij naar de Business Clubruimte alwaar ze door Fits Rosendaal (voorzitter Jeugdcommissie) werden gefeliciteerd en van hem een prachtige oorkonde in ontvangst mochten nemen. Ook de secretaris van de supportersvereniging, Maarten Kerkvliet, feliciteerde de jongens met deze mooie overwinning en het kampioenschap.
Met dank aan trainers en coaches en zeker met dank aan de jongens van JO9-2 namens alle ouders. We hebben genoten van al jullie wedstrijden!!