zondag 09 augustus 2020

E Events

Koning kan op verjaardag proosten met zijn eigen bier

Wassenaar - Op donderdag 12 april wordt een oranjekleurig bier gelanceerd dat is gebrouwen speciaal voor de vijftigste verjaardag van Zijn Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander. Het speciaalbier is gebrouwen door de Wassenaarse brouwerij Crooked Spider in samenwerking met biernieuwssite Bierista.nl.

Naam onthuld
Enige weken geleden richtten de makers zich tot het publiek met de vraag een naam te bedenken voor het vorstelijke bier. Dat hebben ze geweten. Vele honderden - vaak zeer creatieve - reacties stroomden binnen. Uit de berg inzendingen is de beste naam gekozen, de etiketten zijn gedrukt, de flessen zijn gevuld en gelabeld. Op woensdag 12 april wordt de naam onthuld en het bier officieel gelanceerd. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst in Lunch- en Eetcafé Broeders aan de Langstraat 44 in Wassenaar. Om 20.30 uur wordt de naam onthuld en wordt het eerste vat aangeslagen. Iedereen is van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Prominente inwoner
Niels Beekhuizen van de Wassenaarse brouwerij Crooked Spider heeft het bier gebouwen. “Als de meest prominente inwoner van je woonplaats Abraham ziet, dan moet je iets speciaals doen’, vindt de brouwer. “Ik ben bierbrouwer en fan van het koninklijk huis. Zo bedacht ik een recept voor een bijzonder verjaardagsbier.”

Abdicatiebier
Biernieuwssite Bierista.nl is partner in het project. “Vier jaar geleden, tijdens de troonswisseling, hebben we een Abdicatiebier gebrouwen. Dat begon als een ludiek project, maar het werd een hype. Hoogtepunt was het afleveren van de bieren bij toen nog koningin Beatrix op Paleis Noordeinde en bij Willem-Alexander op Villa Eikenhorst”, aldus Alain Schepers, samen met internet-entrepreneur Maurice Buijs de drijvende kracht achter Bierista.nl.

Koninklijk bier
Het oranjekleurige bier heeft net als een gewoon pilsje 5% alcohol. Dankzij het gebruik van sinaasappelschillen en Kazbek, een bijzondere hopsoort, heeft het bier een royaal frisse en fruitige smaak. “Het is met recht een koninklijk bier”, aldus de brouwer, die zeer content is met het eindresultaat.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief